hur många procent för att få klamydia när man använder en kondom under samlag ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-21
Centers for Disease Control har inte fastställt en uppskattning av risken att smittas av klamydia om du använder kondom vid sex , men CDC anges att det är ett sätt att förhindra det. Planned Parenthood uppskattar att fyra miljoner människor kommer att få klamydia varje år och många är inte medvetna om det som de inte har några symtom . Det är den vanligaste uppgift STD . Könssjukdomar är också kallad sexuellt överförbara infektioner (STI ) . Klamydia är en sexuellt överförd sjukdom ( STD ) som kan läggas ut på entreprenad från sexuell kontakt via analt, oralt eller vaginalt samlag . Rak och homosexuella par kan få denna STD om de inte är testade och säker sex med barriärmetoder såsom kondomer . Kvinnor som är infekterade kan passera STD till sina barn . Iklädd en kondom under samlag minskar risken att få klamydia , men du kan fortfarande få den om du deltar i någon form av oskyddat sex . Centers for Disease ( CDC ) att det enda sättet att förhindra att få klamydia är att obstain från sex eller att ha sex i en monogam relation där bägge parter är testade för könssjukdomar och sjukdomsfri . . CDC rapporterade 1. 030. 911 fall av klamydia i USA av människor som inte fängslade

Identification

Klamydia kallas ofta "den tysta sjukdomen "som i tre fjärdedelar av alla kvinnor och hälften av alla män med STD uppvisar inga symptom . Detta leder till underrapportering och återinfektion. Dess vetenskapliga namn är de bakterier som orsakar den , Chlamydia trachomatis . Klamydia redovisas oftast i 15 till 19 år ålder , med 20-till 24-åringar den näst högsta kohorten . Klamydia är lätt att behandla med antibiotika . Många läkare är rädd för att be sina unga patienter om de är sexuellt aktiva , men dessa unga människor är mer benägna att testa positivt för chlyamdia än tuberkulos , för vilka de är rutinmässigt testas .

Betydelse

Obehandlad klamydia kan orsaka äggledarna hos en kvinna att vara skadad , vilket gör henne infertila . Om hon är gravid och smittad kan hon passera STD på sitt barn , skapar sjukdom för sitt barn . Hos män kan klamydia orsaka infertilitet. Som klamydia ofta inte uppvisar symptom , många är omedvetna de är smittade och de inte heller få testas för STD . Kvinnor är mer benägna att vara nytt smittas av en manlig partner .

Effekter

klamydia kan skapa infertilitet för både män och kvinnor som är straight eller gay . Då infektionen överförs via sexuell kontakt , en person som inte presenterar symptom kan vidarebefordra det till sin partner . När symptom uppstår , kan de innehålla en flytningar hos kvinnor och kronisk smärta i bäckenet som om den lämnas obehandlad kan bli inflammatoriska sjukdomar ( PID) .
Planned Parenthood uppskattningar mellan 250. 000 och 500. 000 kvinnor få PID från en obehandlad klamydiainfektion .
män kan uppleva smärta , dock , svullnad av testiklarna är sällsynt att detta STD . Kvinnor med klamydia kan ha feber , ländryggsbesvär , smärtsamma samlag, blödningar mellan menstruation cykler eller illamående eller sveda vid vattenkastning .
män kan uppleva klåda runt penis öppning eller en brännande känsla vid vattenkastning .

Överväganden

Unga flickor och unga kvinnor har en mindre utvecklad livmoderhalsen och löper större risk för att få chlyamdia . Det finns inget vaccin ännu för att förebygga klamydia vilket är fallet med humant papillomvirus (HPV ).

Varning

Om du är sexuellt aktiv och i åldrarna 15 och 24 år , är du i den största riskgruppen för att få och överföra klamydia . Använd kondom vid vaginala och anala samlag för att skydda mot denna STD och en tand damm och kondom vid oralsex . Få testas för klamydia och andra sexuellt överförbara sjukdomar varje år . Du kan göra det på vårdcentralerna som Planned Parenthood (se Resurser nedan) . Ifrån att du inte är smittad om du inte har några symtom . De flesta med klamydia inte har symtom . Att bli testade , kan ett urinprov tas . För kvinnor är livmoderhalscellerna samlas in från ett prov som liknar en Pap smear examen och för män , är celler som samlats in av swabbing slutet av penis.

Previous:nothing Next:När ska man börja ta Lamaze klasserna

Relaterade artiklar


 • hur man ger en sensuell massage
 • hur man får gravid med bundna rör
 • om preventivmedel injektioner
 • om kontroversen med morgonen efter-piller
 • hur man bär underkläder ensam
 • om laser genitala vårtor avlägsnas
 • om spermabanker givare
 • hur man massera prostatan
 • hur man berättar en kors byrå från en drag queen
 • hur man genomför en tentamen våldtäkt kit
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com