negativa biverkningar av preventivmedel

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-11
P-piller och ringar förändra kroppens naturliga hormonella cykel , förebygga fertilitet . Även en mycket effektiv form av preventivmedel , det finns en rad biverkningar förknippade med användningen

Historia

P-piller . och ringar är en av de vanligaste och mest tillförlitliga preventivmedel för närvarande finns. När det används på rätt sätt , p-piller har en framgång på 99,7 % per år. En procentsats som är väl över andra preventivmetoder . Används av över 80 procent av kvinnorna i Amerika, " piller ", som det kallas , är bekvämt , lätt att få , och relativt billiga .

Effekter

Hormonella preventivmedel minskar frisättningen av gonadotropiner , en typ av hormon i kroppen gör normalt att inducera och modulera ägglossning . Genom att störa kroppens naturliga hormonella cykel , dessa piller och ringar hämmar äggblåseutveckling mognad liksom ägglossning , som stoppar fertilitet . Dessa mediciner arbete för att förhindra vissa delar av ägglossningen som är nödvändiga för fertiliteten , mest genom att säkerställa att äggstockarna inte släppa ett ägg varje månad .

Missuppfattningar

En felaktig teori om hormonella preventivmedel är att det orsakar viktökning . År 1986 en studie i Ungern ägde rum för att undersöka denna teori , och fann en mycket mindre risk för viktökning hos kvinnor som använder lägre dos bifasiskt formuleringar ( den typ som idag används ) jämfört med kvinnor med högre dos monofasiska behandlingar ( en mer primitiv form av hormonbehandling ) . Under 2000 en brittisk studie visade att moderna lågdos p-piller visar inga tecken på viktökning .

Överväganden

För kvinnor som lider av depression , är gestagen-bara preventivmedel rekommenderas inte. Denna typ av hormonella preventivmedel har visats förvärra depression hos de som redan drabbats . Å andra sidan har användningen av kombinerade (dvs östrogen och gestagen ) hormonella behandlingar visat sig varken öka risken för depression eller förvärra redan befintlig depression .

Varning

Fler allvar , hormonerna som finns i p-piller och vaginal ringar har visat sig öka risken för koagulation , vilket ökar risken för blodproppar och lungemboli . Denna risk är särskilt förhöjd hos kvinnor som röker och som är över 30 år , som båda villkoren också kan predisponera mot koagulering . Kvinnor med dessa riskfaktorer bör kolla med en läkare innan du använder något hormonellt preventivmedel . Hon bör också uppsöka läkare om smärta upplevs efter att ha flugit eller sittande under längre perioder , eftersom dessa kan signalera att en propp har inträffat .

Previous:nothing Next:vad är ogoplex ?

Relaterade artiklar


 • hur man använder örter för att öka sexlusten
 • hur man har en naken porträtt taget
 • hur man utför anilingus
 • om födelsekontroll plåster
 • om tonåriga erektionsproblem
 • hälsa fakta om kvinnliga orgasmer
 • hur man diskuterar erektil dysfunktion med en läkare
 • Hur man använder en desensibilisering smörjmedel
 • hur man kan anpassa till att vara en pojke när de vill vara en flicka
 • biverkningar av Mirena preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com