om STD testning kliniker

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-09
Testa kliniker för sexuellt överförbara sjukdomar ( STD ) utföra viktiga hälsokontroller för människor i alla samhällsskikt . Organisationer som Planned Parenthood erbjuder en rad tester för sexuellt överförbara sjukdomar inklusive hiv , aids , chlmydia , humant papillomvirus (HPV ) och andra .
För människor utan försäkringsskydd , finns det STD kliniker som kan ge låg kostnad provning eller kostnadsfria om den enskilde kvalificerar efter inkomst och andra faktorer. Detta varierar beroende på stad och stat .
För varje vuxen som är sexuellt aktiva , med ett register över regelbundna STD testningen är viktig.

Funktion

Om du har varit utsatt för någon STD eller om du är intresserad av att testa att bibehålla en konsekvent patientjournaler , går till . en STD klinik kan spara tid och pengar .
Platser som Planned Parenthood kommer att ha en personal som innefattar hälsa tekniker samt läkare och utövare sjuksköterska .
STD tester genomförs som ett sätt att säkerställa att du inte är i riskzonen för att utveckla en STD . De vanligaste sexuellt överförbara sjukdomar är hiv , aids som kan vara dödlig om den inte behandlas , och HPV , herpes simplex I och II , och chlmydia .

Betydelse

Många könssjukdomar är asymtomatiska , vilket är en individ kan ha HPV eller chlmydia och visar inga presentera fysiska symptom . Testning är ett sätt att avgöra om en sjukdom är närvarande .
I exemplet med HPV kommer en kvinna ges ett test cellprov för att se om det finns några tecken på avvikelser i cellerna i hennes livmoderhalsen . En uppföljande testet är vanligen rekommenderas i sex månader , om det första testet visar några onormala celler .

Fördelar

Människor som är under-försäkrade eller inte ha sjukförsäkring eller inte är bekväm att gå till sin vanliga läkare för STD testning , kan få dessa livräddande tester som utförs på en klinik .
Många av dessa STD tester kan tillhandahållas till låg kostnad eller ingen avgift för att kvalificerade personer.
Det finns också platser där tester kan göras anonymt . Detta var särskilt viktigt i mitten av 1980-talet när aids och hiv-epidemin fortfarande var ung och många människor var rädda för att få testas av rädsla för trakasserier . Denna rädsla var vanligt under de första dagarna av epidemin när felaktig information om hur aids var närvarande .
Sedan , efter omfattande folkhälsan utbildningskampanjer har presenterat fakta för allmänheten är denna typ av rädsla inte så vanligt .

Funktioner

Varje STD klinik kommer att variera men oftast kommer innehålla en privat rådgivning session med en hälso- tekniker som kan förklara den typ av STD testa kliniken ger .
Anonym testning kommer att ha ett visst protokoll och som kan förklaras .
för aids och hiv-test , till exempel , skulle en man boka tid på kliniken för att få en blod panel utförts .
Under utnämningen skulle han ha blodprov . En hälso tekniker skulle spendera tid för att diskutera hans sexuella aktivitet historia att avgöra om han var i riskzonen för upphandlande aids och HIV eller andra sexuellt överförbara sjukdomar .
Senare , när testresultaten skulle finnas, skulle mannen tillbaka för en andra möte för att diskutera resultaten. Om resultaten visar positivt för aids eller hiv , hälsa tekniker är i allmänhet utbildade för att ge rådgivning till direkt den enskilde att ytterligare resurser för behandling och vård .

Missuppfattningar

Den vanligaste missuppfattningen är att STD testar kliniker finns bara i skitiga innerstaden platser . Detta är inte fallet . STD testning kliniker kan hittas på universitet och universitetsområden över hela USA och i förorter och orter på landsbygden.
STD kliniker finns till för att tjäna som en hälsokontroller centrum . Dessa kliniker erbjuder ofta wellness tentor som tester cellprov för kvinnor och familjeplanering i form av preventivmedel .

Previous:nothing Next:om estroven

Relaterade artiklar


 • Hur man laddar ner kändis offentlig nakenhet bilder
 • hur de ska hålla sig nykter fram till äktenskapet
 • hur man säkert använda kondom
 • hur du döljer bröstvårtor utan bh
 • hur man kan öka sädesvätska
 • vad är en spiral ?
 • varningar om lumineers
 • hur man kan öka manliga uthållighet
 • Hur reproducera djur ?
 • Hur identifiera dyspareuni
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com