om äggdonatorer som vill behålla barnet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-14
I USA , kan kvinnor bli äggdonatorer genom att ingå ett avtal med adoptivföräldrar. Det finns två alternativ i detta fall: kvinnor kan vidtagit specifika läkemedel för att snabbt ökad äggproduktion-de äggen senare bort och användas av adoptiv mamma som bär barnet till sikt, kvinnorna genomgår artificiell insemination av de manliga adoptivföräldrar och bära barn att sikt.
Normalt är dessa reproduktiv hälsa kontrakt skrivet med detaljerade garantier för att det adoptivföräldrarna risk utan förlust bör äggdonator väljer att förneka avtalet och behålla barnet .

Betydelse

I vissa stater , om äggdonator bär ett barn till sikt, är det lagligt hennes barn och den biologiska fadern kan beviljas umgängesrätt .
Varje stat bestämmer rättigheter en äggdonator har . Det finns 17 stater som har lagar som anger att surrogatmödrar inte kan få betalt för sina tjänster , och kan hävda föräldrars rättigheter till sina barn .

Överväganden

De flesta adoptivföräldrar som avser att köpa tjänster från en äggdonator eller en surrogatmamma arbete med privata organ .
Dessa byråer rekryterar sina äggdonatorer och surrogatmödrar och deras givare genomgå en omfattande screening .
Många myndigheter kräver att äggdonatorer har en historia av fertilitet , vilket innebär att de har fött minst ett friskt barn tidigare . Dessa organ kan också kräva att adoptivföräldrar och äggdonator är överens om att avtal som uttryckligen anges parternas rättigheter och begränsningar .
Många myndigheter kommer att begära blivande äggdonatorer och surrogat att genomgå rigorösa psykologisk screening och rådgivning innan de går att matcha dem med blivande adoptivföräldrar.
I vissa fall är socialarbetare tilldelas blivande äggdonatorer och ersättningar så att scenarier som vill behålla barnet behandlas innan äggdonator är gravid .

Missuppfattningar

Nästan alla adoptivföräldrar går sig besväret att hyra advokater att utarbeta lufttäta kontrakt för att skydda föräldrars rättigheter till barn födda till surrogatmödrar .
År 1986 krävde en kontroversiell fråga Baby " M " blev nationella nyheter . Baby " M " var namnet för Melissa Stern , född till en äggdonator , Mary Beth Whitehead och hennes biologiska ( och juridiska ) far , William Stern , i New Jersey. Efter hennes födelse , vägrade Whitehead att ta $ 10,000 överenskomna avgiften och ville behålla vårdnaden om barnet . New Jersey Högsta domstolen beslutade senare att Melissa var barn till William och beviljats Whitehead umgängesrätt . Detta fall betonade juridiska språket i det tidiga fall av surrogatmoderskap . Ms Whitehead var att enas om att avbryta barnet om du fortsätter graviditeten blev ett hot mot hennes hälsa , hon var att komma överens att inte ha " en förälder-barn relation " till barnet hon var att ge över till adoptivföräldrarna. Senare , efter att hon gav födelse , ändrade hon sinne . Whitehead omdöpt till barnet och försökte säkra förvar inför domstol tillbaka barnet till Stern .

Förebyggande /Lösning

För att undvika att hamna en adoptivförälder kontraktet upphöra med surrogatmamma hävda hennes föräldrars rättigheter till barnet hon levererar , blivande föräldrar kan arbeta med väletablerade byråer som har jurister som har framgångsrikt hjälpt adoptivföräldrar hyra surrogat utan föräldrarnas konflikter .
tilltänkta adoptivföräldrarna ska bara försöka att hyra ett surrogat i stater där äggdonatorer och surrogatmoderskap är juridiskt erkända . Det är inte lagligt i Michigan , Nebraska och New York.
Som nämnts ovan , adoptivföräldrar kan arbeta med privata organ som administrerar en omfattande genomgång av sin äggdonatorer och anlita hjälp av socialarbetare för att avgöra om en kvinna kan vara en ersättning som inte kommer att försöka behålla barnet efter dess födelse .

Effekter

Tjugo år efter Baby " M " fallet var löst, har den pågående mänskliga drama mellan adoptivföräldrar och givare ägg eller surrogatmödrar potential att fortsätta i många år framöver .
Melissa Sterns , kvinnan som var Baby " M ", gick till domstol vid 18 att säga upp sin biologiska mors föräldrars rättigheter och började processen för hennes mor , Elizabeth Stern , för att uppnå full föräldrars rättigheter. Men genom 1988 upphävde en annan domare den lägre domstolens dom av ogiltig surrogat kontraktet och återställa Whiteheads föräldrars rättigheter .
När tekniken blir mer sofistikerade i reproduktiv hälsa och assisterad befruktning , är de rättsliga quandaries att blivande föräldrar kan möta kommer blivit mer komplexa.
Som de juridiska rättigheterna för äggdonatorer eller surrogatmödrar skiljer sig i varje stat , är det upp till adoptivföräldrarna att avgöra vilken stat som kommer ge dem den starkaste lagliga skyddet för barn födda med hjälp av en äggdonator eller surrogat .

Previous:nothing Next:om ExtenZe piller

Relaterade artiklar


 • om testning för klamydia
 • Hur övertyga andra en är kvinna om det verkligen en man
 • hur man använder en kvinnlig kondom korrekt
 • hur man lär sig om STD kliniker
 • hur man hittar den perfekta kondomen
 • vad är ett preventivmedel ?
 • hur man kan slå erektil dysfunktion
 • hur man använder livsmedel för förspel
 • hur man får ur träldomen knop
 • hur har tvillingflickor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com