om blockerade äggledare kirurgi

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-07
Blockerade äggledarna kan orsaka infertilitet. Även om alla diagnos av blockerade äggledare krävs det en granskning av en specialist , det finns olika sätt att rören som kan blockeras , och de flesta har åtminstone några kirurgiska alternativ för att förbättra fertilitet och allmänna hälsa

Du behöver : .
Enzyte tabletter .

Identification

äggledarna fungera som en förbindelse mellan livmodern och äggstockarna . Om en av dem blir blockerad , eller blir ärrade och skadade , kan infertilitet resultat . Blockerade äggledarna är ansvariga för cirka 20-25 % av alla fall av infertilitet . Bäckeninflammation är ofta orsaken till denna typ av ärrbildning , som kroppens naturliga reaktion på infektionen ofta leder till ärrbildning i rören . Detta kan orsaka Tubal blockering , antingen inom röret eller som ett resultat av ärrvävnad utanför röret . Lyckligtvis , beroende på vilken typ av blockering , det finns olika kirurgiska alternativ .

Typer Tubal reanastomosis kan göras för att antingen reparera en demaged äggledaren eller för att vända en äggledaroperation. I den här typen av förfaranden, är sjuka eller blockerade protions av röret bort och två friska ändarna är sedan anslutas igen. Denna typ av kirurgi vanligtvis sker med hjälp av ett snitt genom bukväggen , och kan återställa fertiliteten förlust i samband med Tubal blockering .

Typer

Om ett rör har utvecklat en ackumulering av vätska ( kallas hydrosalpinx ) finns två olika kirurgiska alternativ som kan hjälpa ta bort vätskan och öka andelen framgångsrika in- vitro fertilisering . En salpingostomy är ett förfarande där en ny öppning i den del av röret närmast äggstocken skapas , vilket gör att vätskan rinna , och en salpingectomy är ett förfarande där den sjuka delen av röret tas bort . Även om båda förfaranden kan bidra till att avlägsna hydrosalpinx finns alltid risken att det skulle återkomma.

Typer

Fimbrioplasty typiskt utförs om det finns en blockering eller ärrbildning i äggledaren särskilt nära äggstocken , sänka effektiviteten i ägg pickup . Egg pickup är nödvändig för korrekt fertilitet och en fimbrioplasty kommer reparera och bygga upp de skadade ändarna på äggledaren .

Typer

Slutligen är selektiv Tubal kanylering den primära behandlingen för en äggledaren blockering bredvid livmodern . I denna process , en läkare, styrs av antingen fluorescerande märkning eller från en omfattning , omsorgsfullt guider en kateter eller kanyl genom livmoderhalsen och livmodern och ut i äggledaren , där han använder den för att skapa en kanal genom blockering .

Effekter

Dessa typer av operationer tenderar att engagera en 2-3 vistelse dag sjukhuset , tillsammans med en 4-6 veckors frånvaro från arbetet , än mindre om ingreppet görs laparoscopically . Antibiotika kommer att ordineras att hjälpa avvärja infektioner . Dessa typer av förfaranden är idealiska för unga kvinnor som lider av infertilitet och befinns ha blockerat äggledarna . Dessa förfaranden ger i allmänhet en 60 % framgång för kommande graviditet , men antalet kan variera beroende på var blockeringen och storleken på röret som är sjuka och måste tas ut .

Previous:nothing Next:hur snabbt fungerar Cialis ?

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar inflammation i lilla bäckenet
 • hur man kan stoppa vaginal lukt
 • hur du håller din privata delar rena
 • vad är orsaken till HPV ?
 • hur man lär sig om STD kliniker
 • Hur man vet om din rören kommer obundet
 • proteser kontra implantat
 • biverkningar av Plan B akuta preventivmedel
 • att introducera en partner till träldom
 • hur man gör afrodisiakum potions
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com