om naturlig familjeplanering diagram

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-05
Naturlig familjeplanering sjökort används av kvinnor för att spela in sina basala kroppstemperatur och längden på deras menstruationscykler att identifiera de dagar de är mest fertil och kommer sannolikt att bli gravid . Om du gör det möjligt för dem att förhindra graviditet eller att planera för ett barn . Det finns flera naturliga familjeplanering metoder som kan användas och spelas in i NFP diagrammet

Betydelse

Fertilitet medvetenhet metoder ge kvinnor att ta större kontroll över sin fertilitet . Om de använda sjökorten familjeplanering, kommer de att bli väl förtrogen med längden på deras menstruationscykeln och kunna identifiera sina mest fertila dagar . För kvinnor som inte tror på att använda läkemedel p-piller , till exempel, naturlig familjeplanering diagram införa en alternativ metod för att kontrollera fertiliteten och för att minska oönskade graviditeter.

Missuppfattningar

Den kanske största missuppfattningen är att endast mycket religiös kvinnor kommer att använda naturliga diagram familjeplanering att spåra deras fertilitet . Det är inte så. Det finns många skäl till varför kvinnor kan välja denna preventivmetod . Effekten av olika NFP metoder har testats i bland annat Bolivia , Guatemala , Peru och Filippinerna . I några kliniska studier fann forskarna ett 95 till 96 procent bland effekt .

funktioner

naturlig familjeplanering diagram omfattar vanligen platser att notera din basala kroppstemperatur, cervixmucosan förändringar livmoderhalsen , menstruationscykeln mönster , dagar av samlag och tidigare cykeln historia . Eftersom det finns olika naturlig familjeplanering metoder , kan du välja att köpa en bok , få listor på egen hand , eller att ladda ner dem online . I varje fall , det finns platser att spela in alla viktiga uppgifter som anges ovan . När denna information in kan du identifiera dina fertila dagar . Att bli gravid , kan du välja att ha samlag på fertila dagar . För att undvika graviditet , undvika samlag under dessa dagar .

Fördelar

Förespråkarna för naturlig familjeplanering tenderar att betona det gemensamma ansvar som krävs för att framgångsrikt följa denna metod fertilitet planering . Som kvinna blir mer bekant med när ägglossningen inträffar och när hon är som mest fertil , kan hon och hennes manliga partner väljer att vara sexuellt aktiv på den tiden eller inte . Detta står i kontrast till att ta läkemedel p-piller där kvinnan tar ett piller varje dag och det finns ingen avsiktlig arbete att identifiera fertila dagar . Människor med religiös bakgrund kan rekommendera denna metod som ett sätt att stanna kvar " i samklang med kroppen " och " Guds plan . " Detta är naturligtvis en tolkning av en icke-dogmatisk förfarande .

Överväganden

Om du är ny på naturlig familjeplanering och inte vill bli gravid , anser inskrivning i en klass eller åtminstone gå en utbildning för att lära sig att använda den naturliga familjen diagrammet korrekt och säkert sätt . Du kanske upptäcker att identifiera dina fertila dagar tar tid , och att lära sig använda den naturliga familjeplanering diagram kräver övning . När du gör dock behöver det inte ett stort projekt .

Varning

Om du använder naturliga diagram familjeplanering för första gången och det är din prioritet att inte bli gravid direkt , ta den tid som krävs för att förstå hur de används . Registrera dig för en klass eller ta en workshop för att bygga upp förtroendet för hur man använder dem på rätt sätt . Det är möjligt att bli av misstag gravid om du inte använder listorna familjeplanering som avsett .

Previous:nothing Next:tecken och symptom på HPV

Relaterade artiklar


 • hur man kan öka spermieproduktionen
 • hur de ska följa nakenhet etikett på ett spa
 • hur för att inte bli gravid
 • hur man använder Depo - Provera shot för födelsekontroll
 • hur man startar en avhållsamma relation
 • hur man talar till tonåringar om onani
 • hur man använder en spiral ( spiral ) för födelsekontroll
 • hur du tar bort en NuvaRing
 • hur man använder ett preventivmedel svamp
 • hur man kan öka fertiliteten hos män
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com