om spermabanker givare

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-10
I USA är donationer spermier regleras av mänsklig cell och vävnadsbank enligt Food and Drug Administration (FDA ). Män som donera sperma är vanligtvis mellan 18 och 40 eller 45 . Tekniken har nått ett stadium där spermier kan testas för sjukdomen samt motilitet att säkerställa en livskraftig graviditet i adoptivmor . Reglerna varierar från staten avseende hur mycket information lämnas till mottagare av donerade spermier

Identification

spermadonatorer måste vuxna med god hälsa som genomgår omfattande hälsoundersökningar innan de godkänns för att bli donatorer . Även kraven varierar beroende på varje myndighet , reglerar FDA spermier donationer som cell- och mjukpapper .
Män kan välja att donera sperma anonymt eller som är kända givare . I fråga om en anonym spermadonator , förutsatt att uppgifter om deras spermadonation kan begränsas till givarens ålder , längd, vikt, etnicitet och hudfärg eller hår och ögon . Omfattande hälsoundersökningar görs för att säkerställa att en donators spermier inte kommer att sprida sjukdomar eller ge ett barn med någon sjukdom . Spermadonatorer kan välja att donera gratis, men de flesta givare acceptera någon form av ersättning .

Funktion

Givarna Syftet spermier är att ge sperma till personer som har fertilitetsproblem och inte kan föreställa på egen hand. Bland dessa människor finns heterosexuella par där den manliga partners kan ha hälsa eller genetisk och kan inte ge friska spermier .
Ensamstående kvinnor kan välja att skaffa barn och de har inte en manlig partner att göra det . Detsamma gäller för kvinnor i lesbisk partnerskap som vill ha barn . Även om lagarna ändras från stat till stat , det finns redan många par av samma kön med barn som är födda som en följd av donerade spermier .
spermadonatorer kan utses att donera sperma för privata kunder som vill föda barn . Varje byrå har olika protokoll för hur de ger donerade spermier till kunder .

Betydelse

Den första spermabanker öppnas i Iowa City , Iowa , och i Tokyo , Japan , 1965. Förekomsten av spermabanker gör många människor att ha barn som annars inte skulle kunna bli gravid . Detta omfattar gifta människor där den manliga partnern inte kan producera friska spermier och ensamstående kvinnor som inte är gifta men ändå vill ha barn .
Och, i det föränderliga landskapet i samhället , det finns också många lesbisk par som valt att skaffa barn och lita på spermabanker att göra så .

Överväganden

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA reglerar spermabanker , men varje en kommer att ha lite olika rutiner för hur de ger spermier till enskilda kunder.
Många spermabanker frysa sperma donationer , men nu är det möjligt att ha enskilda kunder matchas med specifika spermadonatorer som är placerade på en särskild tidsplan att producera spermier för blivande föräldrar .
Alla spermabanker skärmen deras potentiella spermadonatorer utsträckning för att säkerställa att spermierna reserverna är fria från sjukdomar , genetiska avvikelser och sexuellt överförbara sjukdomar som AIDS .
Alla testförfaranden övervakas av FDA , Centrum för Disease Control (CDC ) och American Association of vävnadsbanker . Generellt är blod -och urinprover görs för att testa för dessa sjukdomar .

Missuppfattningar

Den största missuppfattningen om spermabanker är att endast unga män som behöver göra någon form av extra inkomst ger spermier donationer . Många olika typer av män väljer att lämna spermier donationer . Vissa kan göra så för att hjälpa andra bildar familj , och andra gör det som ett sätt att göra inkomster .
Den andra vanlig missuppfattning är att en man kan vara anonym som givare . Eftersom tekniken utvecklas och avkomma från spermier donationer blir vuxna , det finns sofistikerade sätt att spåra sina rötter tillbaka till den ursprungliga spermadonator .

Previous:nothing Next:inte p-piller påverkar humöret eller libido ?

Relaterade artiklar


 • Hur får man en cellprov
 • Hur man laddar ner kändis offentlig nakenhet bilder
 • om STD testning kliniker
 • hur man ska utöva avhållsamhet
 • hur man använder Leas sköld för födelsekontroll
 • hur man använder smekande i förspelet
 • Hur planen b piller arbete ?
 • hur man handskas med orto effekter EVRA biverkningar
 • om membran
 • hur man kan bli av östrogen bygga upp hos män
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com