typer av p-piller

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-13
Miljontals kvinnor i världen använder p -piller varje dag . P-piller ( även kallat " p-piller "eller " p-piller " ) är utformade för att förhindra ägglossningen så att en kvinna kan inte bli gravid . Men det finns olika typer och märken av p-piller , och det är viktigt att du väljer den som bäst passar dina behov . Läs vidare för att lära dig mer om p-piller

Betydelse

P-piller är ett av de mest populära formerna av preventivmetoder i dag . . Enligt Planned Parenthood Federation of America , p-piller är mycket effektiva för att förhindra graviditet . Faktum är att när de används korrekt , kommer mindre än 1 av 100 kvinnor blir gravid under p-piller . Det är därför många kvinnor väljer p-piller som sin främsta metod för födelsekontroll . Sammantaget , p-piller är både säkra och bekväma för kvinnor att använda på daglig basis

Typer

Det finns två grundläggande typer av p-piller . piller kombination och gestagen-eller minipiller . Det finns också flera märken av p-piller att välja mellan , såsom Yaz , Ortho Tri-Cyclen Lo och Seasonique . Vissa p-piller innehåller högre doser av hormoner än andra . Din läkare kan rekommendera den bästa typen av piller för dig att använda baserat på dina personliga behov , allmänna hälsotillståndet och kroppsbyggnad .
Kombination p-piller innehåller både östrogen och gestagen hormoner i dem . Det finns tre olika klassificeringar av kombinationen piller ( monofasiska , bifasisk och trifasisk ) .
gestagen-eller minipiller ( även känd som minipills ) inte innehåller någon östrogen . Kvinnor som ammar , hypertoni och de som löper större risk att utveckla blodproppar bör ta denna typ av piller i stället för kombinerade p-piller . Men forskning visar att gestagen-eller minipiller är något mindre effektivt för att förebygga graviditet än kombinerade p-piller .

Fördelar

Det finns flera fördelar med att använda p-piller . De preventivmedel hjälpa kvinnor att hålla regelbunden och lättare perioder varje månad . Andra, med p-piller minskar en kvinnas risk att utveckla äggstockscancer, inflammatoriska sjukdomar ( PID ) eller cystor på äggstockarna, eller som har ett utomkvedshavandeskap. Dessutom är denna typ av preventivmedel lätt att återställa och många kvinnor kan få barn snart efter de slutar ta p-piller . Slutligen kan p-piller tas med överallt ( hemma, på jobbet , i bilen etc. ) på en kvinna finner lämplig .

Varning

Det finns flera biverkningar som följer med p-piller . Enligt Center för unga kvinnors hälsa, kvinnor som använder p-piller kan uppleva viktökning , illamående , ömma bröst , vätskeretention, huvudvärk , humörsvängningar och småblödningar mellan menstruationerna . Men dessa biverkningar försvinner vanligen efter de första tre till fyra månader . Några av de mer allvarliga biverkningar är risken för blodproppar , hjärtinfarkt och bröstcancer . />
Expert Insight P-piller är mest effektiva när de används på rätt sätt . Varje typ av p-piller levereras med specifika anvisningar om hur man tar dessa särskilda piller . Normalt måste p-piller tas dagligen och vid samma tidpunkt varje dag . Underlåtenhet att ta tabletterna enligt anvisningarna kan leda till en oönskad graviditet. Även om du missar bara ett piller kan du bli gravid ändå om du har oskyddat sex . Så, är det viktigt att utveckla en daglig rutin och följ den. När du har tagit p-piller för ett par veckor kommer det att bli andra natur för dig .

Previous:nothing Next:biverkningar av Yasmin preventivmedel

Relaterade artiklar


 • var du vill placera plåstret preventivmedel
 • hur man använder NuvaRing
 • hur man tar kontroll akut födelse
 • hur man slutar ta pillren
 • hur man får ett recept för akut antikonception
 • biverkningar av Mirena preventivmedel
 • hur man använder temperaturen för födelsekontroll
 • hur man köper en allergivänliga smörjmedel
 • Hur man använder en Pocket Rocket
 • hur man kan anpassa till att vara en pojke när de vill vara en flicka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com