vad är Chasteberry te ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-22
Chasteberry ( Vitex agnus- castus ) , eller munks peppar , har använts för 2500 år i det gamla Egypten och Grekland för behandling av gynekologiska sjukdomar . Enligt uppgift munkar används Chasteberry att minska libido i medeltidens Europa .
Chasteberry , som med många örter , kan beredas som ett starkt örtte och konsumeras medicinskt . För de senaste 50 åren har Chasteberry te använts för att behandla bröstcancer obehag under olika delar av menstruationscykeln , PMS , oregelbunden menstruation och andra gynekologiska besvär .
Kliniska studier har kvar att göra i USA för att skapa standardiserade doser av Chasteberry te

Identification

Chasteberry växer naturligt i västra Asien och nu odlas i sydöstra USA Den kan beredas som en stark läkemedel te och det är också tillgängligt som en tinktur och i kapslar . Traditionellt
Chasteberry te konsumeras av kvinnor med PMS besvär .

Funktioner

Historiskt har Chasteberry förbrukats för att behandla gynekologiska sjukdomar , för att minska libido hos män och kvinnor , och att hjälpa fram mer mjölk för ammande mödrar.
Idag är de flesta kvinnor som använder Chasteberry te för att lindra PMS , oregelbundna blödningar mellan menstruationscykeln och liknande gynekologiska besvär .
En studie undersökte effekterna av Chasteberry och vitamin B- 6 för att minska PMS-symptom . Resultaten visade båda haft en del positiva effekter men studien har kritiserats för dålig design .

Effekter

I några studier om hur Chasteberry påverkas försökspersoner med PMS , visade resultaten viss lättnad från förstoppning , irritabilitet , ilska , huvudvärk och depression .
I en annan klinisk studie behandlades 104 kvinnor med tanke Chasteberry för bröst obehag för tre menstruationscykler. De kvinnor som konsumerade Chasteberry fann en minskning av smärtan .
Men i en annan studie av 170 fick Chasteberry , mer än 50 procent upplevde en minskning av bröst obehag .

Fördelar

Under de senaste 50 åren Har det varit 30 kliniska prövningar som visar att Chasteberry har minskat gemensamma menstruella besvär , enligt en rapport publicerad av Beatrix Roemheld-Hamm , MD, PhD , i " Family Physician "2005 .
I en annan liten studie , var Chasteberry te visat sig bidra till att förbättra produktionen bröstmjölk hos ammande mödrar .

Varning

rapporterade biverkningar inkluderar yrsel , mindre mag nöd och torrhet i munnen . Det finns inga rapporter om negativa interaktioner med receptbelagda läkemedel , men det rekommenderas att man inte dricker Chasteberry te om du tar något dopamin-relaterade läkemedel . Se din läkare för råd.

Previous:nothing Next:Hur man sköter om en spiral

Relaterade artiklar


 • hur till vända män på
 • hur reparera emalj på tänderna
 • hur du gör din tid kommer senare
 • hur man väljer preventivmedel som senior
 • Hur fungerar Cialis ( tadalafil) fungerar ?
 • hur man beräknar din ägglossning
 • hur man använder skydd när du 69
 • hur man identifierar din egen förspel knappar
 • hur till komma fri levitra
 • hur man klä av sig sensuellt att utföra förspel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com