vad är en fertilitetsklinik ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-18
En fertilitetsklinik specialiserat på att hjälpa infertila människor i utformningen ett barn . Kliniker hjälpa både par och enskilda som vill ha barn men kan inte av medicinska skäl. Läkare genomföra diagnostiska tester för att fastställa orsaken till infertilitet och sedan utveckla en behandlingsplan för att ta itu med orsaken till problemet

Typer

Både kvinnor och män kan ha problem att bli gravid ett barn . Hos kvinnor är de vanligaste orsakerna till infertilitet är fel att släppa ett ägg ( ägglossning ) regelbundet , blockerade äggledarna , endometrios , myom och avvikelser i livmodern . Kvinnor i trettioårsåldern och fyrtiotalet löper större risk för infertilitet , eftersom kvaliteten på äggen minskar när kroppen åldras .
infertilitet hos män orsakas av antingen ett problem att producera tillräckligt god kvalitet spermier eller ett problem med spermiernas förmåga att nå ägget ( motilitet ) . Ursprunget till dessa problem kan vara okänt , men ibland skada, sjukdom eller brister i det manliga reproduktiva systemet kan vara ansvarig .

Identifiering

kvinnor under 30 uppmanas att kontakta en fertilitetsklinik om de har försökt att bli gravid i ett år utan framgång . Kvinnor över 30 som har tappat i 6 månader bör tala med en läkare fertilitet . Några symtom på möjlig fertilitetsproblem inkluderar inflammation i lilla bäckenet , mer än ett missfall , endometrios , tidigare historia av infertilitet eller smärtsamt, oregelbunden eller frånvarande perioder .

funktioner

fertilitetsklinik kommer att vilja se båda i ett par . En historia kommer att vidtas och läkarundersökningar genomförts . Det första steget i fertilitet tester för mannen testar sperman , det ämne som innehåller spermier . Sperman är testad och ett spermieantal bestäms . En spermier på 20 miljoner euro eller högre anses normalt .
Kvinnan kan bli ombedd att kartlägga ägglossningen genom att mäta sin kroppstemperatur för några månader eller med hjälp av ett kit hem ägglossning . Läkare kan också kontrollera ägglossningen genom att göra en ultraljudsundersökning av äggstockarna eller beställa ett blodprov . Gemensamma prov för kvinnor är laparoskopi , där ett litet verktyg sätts in i buken för att undersöka livmodern , äggledarna och äggstockarna , och hysterosalpingografi , en X-ray som kontrollerar om problem i äggledarna eller livmodern

Överväganden <. /h2 > Beroende på orsaken till infertilitet , kan din läkare rekommendera kirurgi för att reparera eller tydliga äggledarna i den kvinnliga och åderbråck i den manliga . Andra behandlingar inkluderar intrauterin insemination , då antingen partnerns eller en donators spermier placeras direkt i livmodern . Fertilitet läkemedel kan förskrivas för att reglera och öka ägglossning . För män med mycket låga spermieantal kan intracytoplasmatisk spermie injektion används för att placera en enda spermie i ett moget ägg .
En av de mest välkända förfaranden vitro fertilisering , som åstadkoms genom att kombinera ägg och spermier i laboratoriet och sätta i embryot i livmodern.

Varning

Framgångarna priser för behandling av infertilitet varierar beroende på typ av problem och den nödvändiga behandlingen . Tyvärr har alla som genomgår assisterad befruktning vid en fertilitetsklinik inte ett barn , trots att spendera år och tusentals dollar på behandlingar . Innan du börjar behandlingen , se till att du kommer att kunna hantera processen både känslomässigt och ekonomiskt .

Previous:nothing Next:om erektioner

Relaterade artiklar


 • hur man upptäcker när din ägglossning
 • hur man diskuterar erektil dysfunktion med en läkare
 • hur man väljer preventivmedel som senior
 • hur man underhåller libido efter menopaus
 • om äggdonator profiler
 • hur man får ur träldomen knop
 • hur man berättar för andra att du har en std
 • Andelen kvinnor som är infertila
 • Hur utvecklas en cysta på äggstockarna ?
 • hur man undviker graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com