Hur HPV sprids ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-12-24

Det finns olika typer av HPV

HPV är en ganska stor , mångsidig familj av virus . Det finns mer än 100 stammar av HPV eller humant papillomvirus , och forskarna upptäcker nya stammar hela tiden . Olika typer av HPV sprids på olika sätt och påverkar kroppen på olika sätt . På grund av detta , är HPV ofta ett mysterium . Det kan ligga vilande i ditt system i månader eller år och yta i en tid när man minst anar det . Det kan också spridas person till person i tystnad, med båda parter aldrig har något tecken eller symtom . Vissa stammar är ofarliga och kan tas bort från din kropp genom ditt immunsystem och vissa stammar kan orsaka genitala cancerformer.

CDC klassificerar HPV -infektioner i könsorganen som låg risk eller hög risk , där låg risk kan ge könsvårtor och hög risk kan ge cancer . Andra typer av HPV betraktas inte riskabla eftersom de inte har några tecken eller symptom och orsaka någon skada i kroppen .

Spridning låg risk HPV

låg risk genitala HPV är en sjukdom i hud och slemhinnor , och sprids genom hud -till-hudkontakt . När en person är infekterad med denna typ av HPV , kan hon utveckla vårtor i underlivet , anus och hela ljumsken . Kontakt med dessa vårtor kan sprida viruset till den partner som kommer i kontakt med dem . De personer som inte behöver ägna sig åt vaginalt eller analt samlag för viruset att sprida sig . De måste bara ha kontakt med huden . HPV kan också spridas av personer med genitala vårtor när inga vårtor är närvarande .

Spridning högrisk- HPV

High-risk HPV är också en sjukdom som påverkar huden och slemhinnorna i könsorganen . Inte alla typer av högrisk- HPV orsakar genitala vårtor , men vissa gör . En person med hög risk HPV , liksom andra typer av HPV , kan ha några tecken eller symptom , men fortfarande klarar att sprida HPV till sexpartners . Denna typ av HPV är oftast associerade med livmoderhalscancer , men kan också orsaka mer sällsynta cancerformer som vaginalt eller analt cancer , kan vissa av dem har inga symptom förrän sjukdomen har utvecklats under en tid .

kondomer och spridningen av HPV

Kondomer kan bidra till att förhindra spridningen av HPV , men är inte helt effektiva eftersom de inte kan täcka hela underlivet och anala området . Det är viktigt att upprepa att en person inte behöver vara med ett utbrott av vårtor eller tecken eller symptom på HPV för att sprida sjukdomen. En infekterad partner kan gå år aldrig har ett utbrott av vårtor , och inte ens vet att de har HPV , men ändå sprida den för sexuella partners. Kondomer kan skära ner på din risk , men kan bara skydda dig från HPV -infektioner som omfattas av ytan av kondom . HPV -infektioner sprids ofta utanför denna region .

Previous:nothing Next:Zenerx biverkningar

Relaterade artiklar


 • Hur övertyga andra en är kvinna om det verkligen en man
 • peridex riktningar
 • hur man använder talk under en massage
 • hur man kan jämföra Enzyte & ExtenZe
 • hur man delta i en nakenhet konvention
 • hur man använder en kvinnlig kondom
 • hur man hittar G-punkten
 • hur man använder begränsningar i träldom spela
 • hur man använder återkallande metod för födelsekontroll
 • biverkningar av preventivmetoder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com