Hur hindrar spiralen graviditeten ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-16

spiraler

En spiral är en T -formad , plast intrauterin enhet som används som preventivmedel för kvinnor . För att undvika graviditet , har kvinnan spiralen inopererad i livmodern . Två spiraler är för närvarande tillgängliga på den amerikanska marknaden: ParaGard koppar -T och Progestasert . Oavsett vad du väljer är spiral ses som ett säkert alternativ för kvinnor som söker en semi-permanent ännu reversibla metod för att undvika graviditet .

ParaGard

Spiralen hindrar ägg befruktning , antingen genom att trycka ägget förbi äggledaren vid en hastighet för stor för korrekt gödsling , via ämnen spiralen använder för att minska spermier rörlighet , eller på annat sätt förändra rörelsen och sökvägen av ägg och spermier . Spiralen anses vara en av de bästa preventivmedel som finns tillgängliga. Den koppar i spiralen ParaGard skyddar slemhinnan i livmodern på ett sätt som förhindrar ägg implantation . Dessutom främjar det prostaglandiner produktion , bristen på vilket minskar kvinnans förmåga att bli gravid. ParaGard inte behöver tas bort för upp till 8 år , och har en framgång på 99,2 procent .

Progestasert

I jämförelse med ParaGard är Progestasert en kopparspiral som syftar till att kontrollera födelsen av tjockare slem i hals område . För att åstadkomma detta , släpper Progestasert hormonet gestagen . Den här versionen av hormonet stannar ägget implantation av beläggning slemhinnan i livmodern och blockera införsel av sperma . Till skillnad från de ParaGard , som varar ett flerårigt period kräver hormonell frisättning utformningen av Progestasert det bytas ut årligen . Den Progestasert har ett preventivmedel framgång på 98 procent .

Skydd Haverier

spiral ger inget skydd mot sexuellt överförbara infektioner (STI ) . Trots deras goda resultat , spiral är inte användbara för personer som lider av Cervicit , koppar allergier (särskilt om du använder ParaGard ) , anemi eller blödningsrubbningar , inflammatoriska sjukdomar eller bäcken infektioner , svåra kramper eller tung menstruation , som eller har en historia av ektopisk ( äggledaren ) graviditet eller felaktig respons på olika infektioner , eller som har haft bäckenoperation , misstänker att de kan vara gravid , och /eller ha flera sexuella partners. Dessutom och kanske viktigaste , är spiral inte föreslås för kvinnor som planerar att bära ett barn vid en framtida tidpunkt . Ett ytterligare hinder är att spiral inte är lika omedelbart tillgängliga som andra , mer traditionella preventivmedel .

Previous:nothing Next:kan bantning göra dig infertil ?

Relaterade artiklar


 • livsmedel som ökar spermier
 • hur man avgör om ett barn är transpersoner
 • sätt att förebygga herpes
 • hur man talar med föräldrar om att bli våldtagen
 • hur de ska hålla sig nykter fram till äktenskapet
 • Hur man laddar ner kändis offentlig nakenhet bilder
 • vad är en prostata massage ?
 • Hur man använder en kondom
 • hur man berätta för någon att du är en transvestit
 • hur man öva dhenuka position
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com