Hur mycket kostar provrörsbefruktning kosta ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-07
För par har problem att bli gravid med hjälp av provrörsbefruktning är ett alternativ. Provrörsbefruktning är när kvinnans ägg placeras i en petriskål och hennes partner spermier är placerad där för att befrukta ägget . Från och med 2002 har ungefär 300. 000 barn fötts med hjälp av IVF
experter säger att det kostar ca $ 12. 000 per cykel , kommer dock inte alla par blir gravid med bara en cykel
Det finns flera inblandade steg : . ägg måste framkallas och skördas . Ägget och spermien förs samman för insemination och gödslas. Slutligen är embryot återförs till kvinnan
Vissa par även genomgå preimplantatorisk genetisk diagnostik ( SGB ) en typ av screening för att se om det finns några risker för fosterskador

Identification

Den första provröret barnet föddes 1978 på en ung brittisk par . Idag är ungefär 99 procent av alla assisterad befruktning behandlingar IVF .
De höga kostnaderna för IVF ligger i flera steg den behöver för att slutföra processen.
läkemedel ges till kvinnan vid stimulering av ytterligare ägg . Vidare finns flera ägg skördas och kontrolleras för eventuella kromosomavvikelser oegentligheter . Läkare avgöra vilka ägg som är mest lönsamma .
Sen är det en ägg inseminerats med sperma från den manliga partnern i en petriskål . Om allt går bra , .
Senaste befruktning resultat , är embryot implanteras i kvinnans livmoder för att mogna .

Överväganden

Om kvinnan använder hennes egna ägg för provrörsbefruktning , kommer hennes ålder har en stor betydelse för framgång IVF . Kvinnor över 40 som genomgår IVF har en framgång på endast 13 procent . Kvinnor under 36 år har framgång 37 procent av tiden . Kvinnor i åldrarna mellan 36 och 39, har framgång 28 procent av tiden .
Som med alla fertilitet fråga , kvinnliga och manliga faktorer beaktas . Är kvinnans ägg lönsamma ? Och är mannens spermier friska och har motilitet ?
Par som anser IVF genomgår omfattande screening och varnat för den genomsnittliga andelen framgångsrika
Den andra största ersättningen är kostnaden . på $ 12. 000 per cykel , kan detta vara den mest avskräckande . Vissa par kan behöva två , inträffar tre eller flera cykler före en graviditet .

Funktioner

Sedan IVF -tekniken har blivit så allmänt tillgängliga , fler par utforska dess utökade .
Om en kvinna är över 40 år eller mannen inte kan producera livskraftiga spermier , kan varje person väljer att söka givare exemplar . Kvinnor kan välja att söka livsdugliga ägg från en surrogatmamma och män kan välja att använda en spermabank .
Till exempel, om sjukdom eller medfödda frågor antingen hindrar partner att ha livsdugliga ägg eller spermier , kan surrogat hyras för att ge dem .

Missuppfattningar

Den kanske största missuppfattningen är att IVF och testa bebisar rör är en " säker sak . " Blick på 13 procent lyckade för kvinnor över 40 med sina egna ägg , visar detta inte är fallet .
Medan många barn har fötts med hjälp av IVF , det finns risker. Missfall kan inträffa på samma risknivå som en naturlig befruktning. Ektopisk graviditet där embryot inbakningsbarabara sig utanför livmodern , kan också uppstå från en IVF- förfarande . Det uppstår inte åtminstone högre än en part utan graviditet , dock .

Varning

Som med alla komplexa medicinska förfarande , det finns risker med IVF . Vid varje skede av processen , kan risken för fel inträffar .
I mycket sällsynta fall , till exempel, har kvinnor dog från att ta fertilitet läkemedel som används för att tvinga fler äggproduktion . Detta har skett hos kvinnor som har surrogatmödrar också .
Par som anser IVF eller någon av dess utökade måste genomgå omfattande tester för att avgöra om det är det bästa alternativet för dem att bli gravid .

Previous:nothing Next:vad är Enzyte för?

Relaterade artiklar


 • om kontroversen med morgonen efter-piller
 • manlig förbättring pump
 • hur man diskuterar erektil dysfunktion med en läkare
 • hur lång tid är en kvinna infertil ?
 • hur man ska fastställa ett preventivmedel
 • historia av preventivmedel
 • hur man använder livsmedel för förspel
 • om laser genitala vårtor avlägsnas
 • orsakerna till överdriven vaginal smörjning
 • Hur får man en penis implantat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com