Vad är en normal mängd libido ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-20
Libido är brett definierat som sexuell lust . Men är förmågan att delta i samlag inte nödvändigtvis definitionen av sexuell lust . Folk kan uttrycka sexuell lust genom att måla , läsa erotisk litteratur eller poesi . De kan också delta i andra fysiskt sexuellt beteende som inte inkluderar samlag .

Läkare säger att det är normalt för libido av män och kvinnor att förändra hela livscykel . Det finns inga kliniska studier som definierar vad " normal libido "är , men vissa definiera låg sexlust och räkna skäl som kan hindra en person från att ha sex .

Identification

Normal libido kan definieras som lämpligt sexuell lust som inte stör med en vuxen förmåga att fungera i hemmet och på arbetet. Mycket av den medicinska forskningen på detta område handlar om hur en kvinnas fertilitet och sexlust är eller om endera könet upplevelser sexuell dysfunktion.

Inga studier faktiskt föreskriver vad som anses vara en hälsosam sexlust för män och kvinnor . Är dock avsaknaden av sexlusten ett symtom på depression , och många människor söker medicinsk hjälp för det .

En studie från National Institutes of Health ( NIH ) visade att 40 procent av kvinnor som är i klimakteriet upplever minskad sexlust . För män finns också en åldersrelaterad förändring : Som testosteronnivåerna avtar i 50-årsåldern , kanske libido nivåer dopp

Betydelse

Forskare pekar på att människor är sexuella varelser hela sina liv . Sex veckor efter befruktningen , flickor och pojkar börjar utveckla sina specifika sexuella fortplantningsorgan. Pojkar kan få erektion vid 3 års ålder , och flickor i samma ålder kan uppleva vaginal smörjning .

vuxna , medan sänkas eller obefintlig sexlust ses som skäl att söka medicinsk hjälp , mycket av vad vuxna anser en normal sexlust kulturellt definieras . I USA finns det en allmän acceptans av barn rör sig genom stadier " Puppy Love " i gymnasiet, och romanser college . Hos unga till tidig vuxen ålder , är en sund libido uttrycks via dating och gifta sig .

Betydelsen av en hälsosam libido är att det visserligen kan definieras av sin närvaro eller frånvaro , patologi inträffar endast om individ är inte nöjd med sin sexlust . Sexmissbruk är erkänt som beroendeframkallande beteende som människor kan söka medicinsk hjälp.

Överväganden

medan friska libido är säkert definieras som en sexlust som varken är för låg eller så överdriven att den stör det dagliga livet , forskning ofta länkar sexlusten till fertilitet . I en studie från 2004 utförd av forskaren Steven Gangestad och andra och publicerade i Psychological Science , 237 friska kvinnor visade ca 40 videoband av män " konkurrera om en lunch datum. " Forskarna lärde sig att under ägglossningen , när kvinnor är som mest fertil , de är mer benägna att uttrycka intresse för män " med framträdande social närvaro och sexuell konkurrenskraft . "

Det är intressant att notera att alla kvinnor valt män baserat på en kortsiktig preferens bara . Forskarna drog slutsatsen att en kvinnas sexlust kan ändras under olika skeden av hennes menstruationscykel .

Funktion

Från en evolutionär synvinkel är syftet med en normal libido att se till att människor fortsätter att ha sex och den mänskliga rasen blomstrar . Olika religiösa, moraliska och etiska normer har definierat funktionen av den mänskliga sexlusten på olika sätt . moderna sociala värden se allmänhet en frisk sexlust som en del av att vara en frisk vuxen . Hur en individ kanaler och uttrycker hennes sexlust formas av hennes uppfostran, och av enskilda kulturella och moraliska värderingar.

I ena ytterligheten är sexlusten uttryckte bara att skapa en familj , och inte för sexuella uttryck och tillfredsställelse. Den andra änden av skalan är polyamori , där flera parter kan uttrycka sina enheter kön utanför konventionella manligt /kvinnligt dyads .

teorier /Spekulationer

En teori att den ålder då en person når puberteten kommer att påverka hennes sexlust .

Under 2005 studerade forskarna Jennifer Ostovich , MA och John Sabini , Ph. D. , 129 män och 148 kvinnor i tidig 20-talet . ( Resultaten publicerades i Sexual arkiv. ) De syftar till att testa sex forskaren Alfred Kinsey 's teori att människor som når puberteten tidigare har en starkare sexlust och mer " sexuella beteenden " än de som mognar senare . Testpersonerna besvarade enkäterna som frågade när de nått puberteten , samt att undersöka deras sexlust , sexuella attityder , erfarenhet och beteende . Forskarna fann att de som uppnått puberteten tidigare hade en starkare sexualdrift än de som mognat senare .

Previous:nothing Next:hur är en spiral isatt ?

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa kind bitande
 • kvinnors preventivmedel alternativ
 • hur man gör bröst ser större
 • hur man gör omvänd Kegel övningarna
 • om nudistläger
 • hur man kan hjälpa en lesbisk missbruk offer
 • Hur man vet om din rören kommer obundet
 • hur man kan anpassa till att vara en pojke när de vill vara en flicka
 • hur man söka vård efter att du har datum våldtagen
 • hur man kan vara bäst på att kyssas
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com