Vilka är de bästa kondomer ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-12-16
De bästa kondomer är de som förhindra graviditet och dessutom förhindra spridning av sexuellt överförbara sjukdomar ( STD ) såsom hiv , aids och klamydia .
Man kondomer är mest använda , men kondomer finns också .
Latex kondomer är de enda kondomer som kan förhindra sexuellt överförbara sjukdomar, enligt Mayo Clinic . De vill inte rekommendera att använda lammskinn eller kondomer av polyuretan eftersom dessa inte effektivt förebygga överföring av sexuellt överförbara sjukdomar .
Om du är allergisk mot latex , är det möjligt att använda lammskinn eller polyuretan med spermiedödande medel ( geler som dödar spermier ) .

Identification

Kondomer är slitna före sexuell aktivitet . Planned Parenthood rekommenderar att du använder dem för anala , orala och vaginala samlag (se Resurser nedan) .
Kondomer förhindra graviditet genom att blockera spermier från att komma in i en kvinnas livmoder . Används korrekt och konsekvent , kondomer hindrar även spridning av sexuellt överförbara sjukdomar genom att hindra ett utbyte av kroppsvätskor .
Kondomer kan köpas online eller på apotek för 50 cent till en dollar per kondom .
Kondomer varierar i storlek , längd och huruvida de kommer smörjas med spermiedödande medel .

Betydelse

Det finns många typer av kondomer . Det är viktigt att använda den som passar ordentligt och ger det bästa skyddet mot graviditet och sannolikheten för upphandlande en STD .
använda kondom på rätt sätt är viktigt . Om kondom inte är smord med ett spermiedödande medel , tillämpa spermiedödande medel gel insidan och utsidan av kondom .
Med hjälp av en kondom som är för trång kan orsaka att riva eller bryta , vilket resulterar i en oplanerad graviditet eller den upphandlande en STD .

Fördelar

De största fördelarna med att använda kondom är att förhindra graviditet och upphandlande AIDS , HIV eller andra sexuellt överförbara sjukdomar som kan vara dödlig , orsaka sjukdom eller infertilitet .
Andra former av preventivmedel , såsom p-piller , hormonet patchar och skott , kan förhindra graviditet , men att de inte skyddar mot överföring av aids och andra sexuellt överförbara sjukdomar .

Varning

Välja lammskinn eller polyuretan kondomer innebär att du kommer få sämre skydd mot att få könssjukdomar . Vissa kvinnor kan också vara allergisk mot spermiedödande medel nonoxynol-9 , som ofta finns i kondomer , vilket spermiedödande medel kan också öka sannolikheten för att få en svampinfektion .

Förebyggande /Lösning

Under 2006 Planned Parenthood författat en rapport som uppgav att vissa sexuellt överförbara sjukdomar , såsom humant papillomvirus ( HPV ) kan läggas ut på entreprenad om det var på en yta av penis som inte täcks av kondomen . I rapporten föreslås att FDA inkluderar språket i FDA märkning översyn av kondomer för att uppmuntra konsumenterna att använda kondom på rätt sätt .

Previous:nothing Next:Hur hindrar spiralen graviditeten ?

Relaterade artiklar


 • hur snabbt fungerar Cialis ?
 • Hur utvecklas en cysta på äggstockarna ?
 • hur man ska behandla dyspareuni
 • vad är det mest effektiva vasektomi förfarande ?
 • genomsnitt spermier
 • hur man väljer preventivmedel
 • hur man öva smörar position
 • om testning för klamydia
 • vad är ett preventivmedel ?
 • Hur berätta om en spiral har halkat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com