biverkningar av den manliga preventivmedel skott

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-17
Den experimentella manliga preventivmedel sköt innehåller ett implantat av progesteron och skott av androgen . Dessa två hormoner hjälpa till att stoppa de signaler hjärnan skickar till kroppen för spermieproduktionen.
Kliniska studier har gjorts av UCLA , University of Sydney och även WHO världsorganisationen. Något olika versioner av skott användes i varje studie , men alla var hormonell skott syftar till att stoppa spermieproduktionen och förhindra graviditet.
Den manliga preventivmedel skott inte kommer att vara tillgänglig för allmänheten förrän det studeras ytterligare . Det finns inga kända biverkningar

Identification

Den manliga preventivmedel skott kvar i experimentell och klinisk prövning skede och är inte tillgängliga för användning av allmänheten .
Den version av manliga preventivmedel sköt mest troligt att göra det till marknaden är verkligen ett implantat av progesteron och skott av androgen .
gulkroppshormon arbetar för att stoppa testosteronnivåer nå en nivå att producera spermier . Utan spermieproduktion , kan en kvinnas ägg inte befruktas .
som testosteron produktionen stoppas är dock androgen skott behövs för att upprätthålla manlig hälsa och en hälsosam sexlusten .

Betydelse

När den manliga preventivmedel sköt når marknaden , kan det bli en praktisk preventivmedel alternativ för par där kvinnorna inte kan tolerera biverkningarna av p-piller eller andra metoder.
som en preventivmetod som är nästan 100 procent effektiva, kan många par föredra att kondomer eller livmoderhals kepsar, som inte har lika hög success rate .

Överväganden

Medan män har använt barriärmetoder såsom kondomer i många år , begreppet med hjälp av en manlig skott preventivmedel som kräver en mer invasiv förfarande , kan vara avskräckande .
Varje par måste avgöra vilka former av preventivmedel kommer att gynna dem mest .
Den manliga preventivmedel skott hittills har inte visat sig ha några biverkningar . Med tanke på dess nästan 100 procent framgång i att förhindra graviditet , kan detta vara ett attraktivt alternativ för vissa par .
Denna form av preventivmedel kräver att mannen har testosteron implantat och får regelbunden skott av gulkroppshormon . . Han måste vara bekväm med dessa förfaranden
som en förmån , är detta preventivmedel snabbt går : mannen helt enkelt har testosteron implantatet avlägsnas och stoppar emot progestin skott

Missuppfattningar

Traditionellt har preventivmedel varit . betraktas som en kvinnas ansvar . Kvinnor har genomgått den mest invasiva tester och metoder för att kontrollera sin fertilitet . Exempel på preventivmetoder som kvinnor har använt p-piller , spiral , svampen , kvinnlig kondom , preventivmedel skott eller plåster , livmoderhalscancer cap och implantat . Utom den kvinnliga kondomen , alla dessa former av preventivmedel har potentiella biverkningar .
Den manliga skott preventivmedel är den första preventivmedel tillgängliga för män som som kräver en medicinsk åtgärd .

Varning

Den manliga födelse kontroll skott förhindrar graviditet men ger inte skydd mot överföring av hiv , aids eller andra sexuellt överförbara sjukdomar (STD ).
enda hindret metoder som de manliga och kvinnliga kondomer minskar risken att smittas av sexuellt överförbara sjukdomar .

Previous:nothing Next:Vad är surrogatmoderskap embryon ?

Relaterade artiklar


 • om spermabanker givare
 • hur man massera G-punkten
 • hur man öva lataveshta position
 • hur man handskas med Depo - Provera biverkningar
 • kompetens för att väga riskerna med att använda Leas sköld
 • hur man kan stimulera en kvinnas G-punkten
 • vad är orsaken till HPV ?
 • hur kön böja
 • hur jour med klamydia
 • om den manliga G-punkten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com