hälsorisker att donera ägg

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-16
Mer än en miljon barn har fötts i hela världen från givare ägg .
Fokus ligger på andelen framgångsrika fertilitet för mödrarna , men vad av de risker som äggdonatorer ?
Enligt Centers for Disease Control (CDC ) , kvinnor som donerar ägg får i riskzonen för hyperstimulering. Detta inträffar när äggstockarna blivit smärtsamt svullna .
Andra rapporterade biverkningar är från fertilitetspreparat kvinnor tar till snabba produktionen av fler ägg . Dessa läkemedel kan orsaka depression , huvudvärk , sömnlöshet eller värmevallningar.
studier fortsätter att göras för att avgöra om kvinnor som donerar ägg är i riskzonen för reproduktiva eller gynekologisk cancer .
I sällsynta fall lett donera ägg i njursvikt och död för givaren.

Identification

Kvinnor som donerar ägg får en av flera typer av fertilitetspreparat så att flera av hennes ägg mogna och kan frigöras och skördas . Normalt bara ett ägg skulle släppas .
läkemedel är gonadotropinfrisättande hormoner agonist ( GRnh ) , GnRH atoagonist , humant menopaus gonadotropin ( hMG ) , follikelstimulerande hormon (FSH ) , luteiniserande hormon ( LH ) och humant koriongonadotropin ( hCG).
Kvinnor kan också ges kombinerade p -piller .
Dessa alla används för att hjälpa kvinnor som äggdonatorer producera fler ägg .
risker på kort sikt omfatta ovariellt hyperstimuleringssyndrom ( OHSS) . Långsiktiga riskerna är njursvikt , cancer i fortplantningsorganen och död .

Betydelse

Fler än 5000 barn föddes under 2005 från givare ägg och under samma år hade 52 procent av kvinnor som använder givare ägg framgång .
Generellt kvinnans fertilitet minskar efter 40 års ålder . Sjuttiotal sju procent av kvinnor över 46 år använder använt IVF givare ägg från andra kvinnor .
Efterfrågan på givaren ägg är fortsatt hög och det finns kvinnor som är villiga att genomgå den omfattande hälsoundersökningar och smärta för att hjälpa par starta familjer . />
Överväganden De flesta organen att kontraktet friska kvinnor som äggdonatorer söker kvinnor som är yngre än 35 ( i vissa fall yngre än så) , som har ingen historia av sexuellt överförbara sjukdomar eller familjehistoria av genetiska sjukdomar.
Kvinnor som vill donera ägg genomgå omfattande medicinsk och psykologisk screening . Den komplexa etiska, moraliska och sociala hänsyn att donera ägg är lika tungt vägande som de överväganden av de allvarliga medicinska risker.
Rådgör med din läkare innan du bestämmer dig för att bli en äggdonator .

Missuppfattningar

äggdonatorer avgör inte vem som får deras ägg eller har möjlighet att spåra öde varje ägg . Normalt ägg doneras och odlade och de som får avvisas som avvikande och inte lönsamt för befruktning kan doneras till forskning eller förstöras .
Det är vanligt praxis för ägg som donerats av en kvinna som skall ges till fler än ett par . Detta förhindrar att behöva frysa många embryon och tros öka andelen framgångsrika friska nyfödda .
är uppenbart att dessa faktorer är en del av de många inslag varje kvinna måste tänka på innan beslut fattas om att vara en äggdonator .

Varning

Varje stat har olika lagar som gäller för äggdonation . Kontrollera med din statens gällande lagar . Generellt alla ägg givare utgör den rättsliga information som kemikaliemyndigheten de avtal med , men det åligger varje individ att lära sig vad befintlig lagstiftning om äggdonation gäller för henne .
Generellt till kvinnor som donerar ägg för att användas av par bli havande och föda barn måste rättsliga skriva över alla föräldrars rättigheter till adoptivfamiljen par .

Previous:nothing Next:Vilka är de bästa kondomer ?

Relaterade artiklar


 • bästa sättet att bli av genitala vårtor
 • hur de ska följa lagar nakenhet
 • Hur effektiv är pillret om det inte tas regelbundet ?
 • hur man genomför en tentamen våldtäkt kit
 • hur man bli gravid efter ett missfall
 • hur du skyddar dig mot dag våldtäkt
 • hur de kan förmedla så kvinnlig som ett kors byrå
 • Hur man använder en preventivmetod spole
 • hur dölja sig själv som en pojke eller flicka
 • hur man får rakare tänder utan tandställning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com