kan bantning göra dig infertil ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-12-15
Bantning kan inte vara den viktigaste orsaken till infertilitet om du är en kvinna . Få en fysisk undersökning av din läkare är det enda sättet att vara säker .
Crash diet kan påverka det endokrina systemet som innefattar produktion av alla kroppens hormoner , bland annat östrogen och progesteron. För att minska fertiliteten genom bantning , skulle det vara en nära-svält diet innebär att en kvinna hade minskat hennes kroppsfett till under 10 procent

Identification

Enligt Världshälsoorganisationen , 1 av 10 par kommer att få uppleva infertilitet . Extrem bantning kan ha potential att skada en kvinnas endokrina systemet , men det är mer sannolikt att vara en fråga om att ha en alltför låg kroppsfett för att upprätthålla en graviditet eller av sjukdom eller sjukdom . Men började Nurses Health Study 1976. Den utvidgades år 1989 till att omfatta 238. 000 kvinnor , och det gjorde undersöka fertilitet och kost . Dess främsta syfte var att undersöka förebyggande av cancer, men studien undersöktes också vilken roll kost och fertilitet . Kvinnor som åt snabbt-smälta kolhydrater var 92 procent mer sannolikt att ha en hög glykemisk belastning och mer benägna att ha ägglossning infertilitet .

Teorier /Spekulationer

Om sex miljoner amerikaner frågor erfarenhet fertilitet . Trettio procent av kvinnor i tidig 40-årsåldern har problem att bli gravid , medan bara 10 procent av kvinnorna i 20-årsåldern gör .

Fertilitet har inte direkt kopplas till bantning . Resultatet är att sjukdom eller sjukdom kan bidra till infertilitet mycket mer än bantning . Bantning är bäst under överinseende av en läkare om du försöker bli gravid . Om du är Crash diet som definieras som förbrukar mindre än 1000 kalorier per dag, är du antagligen inte får den optimala vitaminer och mineraler. Även om inga studier länk extrem bantning till infertilitet , kommer de flesta läkare avråder kvinnliga patienter är intresserade av att bli gravid att gå på en mycket restriktiv diet .

Överväganden

Kvinnor som missfall eller som har svårt att bli gravida kan uppleva fertilitetsproblem av många skäl . Kvinnor som aldrig varit gravid innan är inte lika sannolikt att bli gravid lika lätt som kvinnor som redan fött friska barn .

Crash diet är sannerligen inte för en kvinna intresserad av att bli gravid . De flesta kvinnor kommer att få cirka 15 till 23 pounds under en graviditet . De flesta läkare kommer att be sina patienter att vänta tills efter barn innan din överväger bantning .

Inga aktuella kliniska studier har gjorts som visar ett direkt samband mellan bantning att vara den främsta orsaken till infertilitet .

Missuppfattningar

Den kanske största missuppfattningen är att alla mycket tunn kvinnor är att " skylla " för att inte vara att bli gravid lätt . Detta är att förenkla frågan kraftigt . Kvinnor är i allmänhet mest fertil i tjugoårsåldern till trettiotalet . I många kulturer runt om i världen är kvinnor gifta och bli mödrar under 20 års ålder .

Förebyggande /Lösning

I USA , som fler kvinnor dröjsmål moderskap , kan vissa ha problem att bli gravid . I Nurses Health Study visat att kvinnor som åt trög kolhydrater-som mörka bröd , brunt ris och pasta-var mer benägna att bli gravid . Dessa kvinnor åt också en varierad kost och icke-mättade fetter . De kvinnor som åt snabbt smälta kolhydrater var mindre benägna att bli gravid . I stället har det varit knuten till kvinnans reproduktiva hälsa , hälsa sina ägg och om hon har några relevanta sjukdomar .

Varning

Om du är Crash diet och vill bli gravid , kontakta din läkare för råd om hur du ändrar dina matvanor för att stödja din fertilitet . Om du har några kroniska sjukdomar såsom hjärtsjukdomar , högt blodtryck , diabetes eller feta, se din läkare för rådgivning. Crash diet rekommenderas inte av någon anledning och i allmänhet inte leda till permanent viktminskning .

Previous:nothing Next:naturläkemedel för erektil dysfunktion

Relaterade artiklar


 • hur man använder rak jackor i träldom
 • biverkningar för att byta preventivmedel med en sen period
 • Hur du tar erektil dysfunktion mediciner säkert
 • hur man hanterar en mognande kropp
 • Hur man testar spermieantal
 • om syfilis utslag
 • hur man hittar en hotline våldtäkt kris
 • om att älska
 • Vilka tillbehör kan jag få från Enzyte ?
 • hur man kan jämföra p-piller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com