kan du få klamydia från att kyssa ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-09
Klamydia är en vanlig sexuellt överförbar sjukdom som orsakas av bakterien Chlamydia trachomatis . En av de vanligaste sexuellt överförbara sjukdomar i USA , är klamydia överförs vid sexuell kontakt med en infekterad person . Förekomsten av klamydia infektioner i USA beror delvis på det faktum att många av dem med klamydia har ingen aning om de är infekterade . Klamydia kan endast minskade från sexuell kontakt , och kan inte fångas med kyssar

Identification

Om 3 /4 av kvinnor och 1 /2 män med klamydia är symptomfria . När symtom förekommer De uppträder vanligtvis en till tre veckor efter sexuell kontakt med en smittad person. Hos kvinnor , symtom på klamydia omfattar flytningar , vaginal eller buksmärta , smärta vid samlag eller urinering , menssmärtor och vaginal klåda eller sveda . Symtom hos män är flytning från penis , smärta eller svullnad av testiklarna och brännande eller klåda på penis .

Effekter

Hos kvinnor kan obehandlad klamydia leda till inflammation i lilla bäckenet , skador på reproduktiva systemet och så småningom kan leda till infertilitet . Klamydiainfektioner kan överföras till ett spädbarn under förlossningen , vilket resulterar i för tidig födsel, blindhet eller lunginflammation. Hos män kan klamydia orsaka en rad penis eller rektal infektioner .

Överväganden

klamydia inte kan kontrakteras genom casual kontakt . Klamydia smittar via sexuell kontakt , särskilt genom vaginala , orala eller anala samlag . Förutom att vara överförs via sex , kan klamydia också skickas till ett spädbarn vid vaginal förlossning. På grund av hälsoriskerna av barn till mödrar smittade med klamydia , har gravida kvinnor ges rutin visningar för infektionen .

Missuppfattningar

missuppfattningar om sexuellt överförbara sjukdomar är mycket vanliga i vår kultur . Förlägenhet om att diskutera sex , brist på sexualundervisning och den skam som omger en STD diagnos bidrar till att permanenta missuppfattningar om sexuellt överförbara sjukdomar . Många individer , till exempel felaktigt tror att om de är symtomfria att de omöjligen kan ha en STD . Likaså tror ofta att om deras partner har inga symptom att de inte kan teckna avtal med en STD . Eftersom klamydia infektioner ofta genererar inga symptom dessa missuppfattningar bidra till spridning av infektionen .

Förebyggande /Lösning

klamydia kan förebyggas genom att praktisera säker sex genom att använda kondomer under varje sexuellt möte . Alla sexuellt aktiva personer i icke-monogama relationer bör testas varje år för sexuellt överförbara sjukdomar som klamydia för att förhindra komplikationer av sjukdomen . Om rätt diagnos , har klamydia en 95 procents bota . Klamydia behandlas med antibiotika som tetracyklin eller erytromycin .

Previous:nothing Next:Hur effektiv är kombinerade p-piller ?

Relaterade artiklar


 • hur man får ett kok stryk
 • hur man använder smekande i förspelet
 • hur man väljer preventivmedel som senior
 • hur man hittar en dominatrix
 • om blockerade äggledare kirurgi
 • När ska man börja ta Lamaze klasserna
 • hur man hittar en hotline våldtäkt kris
 • om att välja surrogatmoderskap när graviditet är möjlig
 • tonårsgraviditeter symtom
 • hur du väljer ett p-piller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com