olika typer av preventivmedel

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-30
Det finns flera typer av optioner preventivmedel som används idag . Den typ av födelse valda kontroll varierar beroende på livsstil och religiösa övertygelser. Medan vissa metoder är vanligare än andra , har varje sina egna fördelar och biverkningar . Innan du väljer en metod , se till att tala med din partner och din läkare

Betydelse

Hindra . graviditet är orsaken de flesta människor väljer att använda preventivmedel . Andra orsaker är att minska risken för överföring av en sexuellt överförbar sjukdom ( STD ) till en sexuell partner och reglerar kvinnans menstruationscykel.

Historia

Andra än avhållsamhet , den äldsta kända formen av preventivmedel var avbrutet samlag , även känd som tillbakadragande. Det finns också historiska uppgifter som tyder på att egyptiska kvinnor använde en vaginal stolpiller gjorda av olika syror. Andra inspelade former inkluderar oljat papper eller bivax som en cervikal mössa . Efter hundratals år av olika substanser som används som preventivmedel , 1960 den första hormonella preventivmedel har godkänts av Food and Drug Administration .

Typer

Det finns flera typer av preventivmedel . Familjeplanering och återkallelse metoder används för dem som inte gillar hormon effekter eller religiös övertygelse som hindrar användningen av preventivmedel . Barriären metoder inkluderar kondomer , pessar , livmoderhals mössor och preventivmedel svampar . Det finns flera olika typer av p-piller och plåster varje med sina egna fördelar och biverkningar . En preventivmedel ring , placerad i livmoderhalsen , är en annan typ av preventivmedel , som är en spiral , som sätts in i livmodern . Hormon skott arbete som liknar p-piller , men har inte ges varje dag som om p-piller . För permanent födelsekontroll , är sterilisering den vanligaste typen .

Funktion

Varje typ av preventivmedel har sin egen funktion . Familjeplanering och indragning är helt enkelt att stoppa graviditet utan att använda en produkt eller piller . Hinder varje hindra spermierna från att komma in i livmodern . P-piller , plåster , ringar och skott hormon är avsedda att förhindra ägglossning . Det är inte känt exakt hur en spiral verk , de antingen hindrar spermier från att nå ägget eller ägget från att fästa till livmodern. Sterilisering för kvinnor ingår blockerar äggledaren för att förhindra att ägg från att komma i kontakt med sperma samt fästa till livmodern . Sterilisering för män kvarter spermier från att lämna kroppen så att den inte kommer i kontakt med kvinnan .

Överväganden

När det beslutas om födelse-kontroll -metoden , anser din livsstil . Om det finns en möjlighet att få barn senare , bör sterilisering inte vara ett alternativ . Om du har flera partners , kommer användningen av kondomer inte bara bidra till att förhindra graviditet men könssjukdomar också. Andra barriärmetoder kommer att behöva komma ihåg innan sexuell aktivitet. P-piller måste tas dagligen , och glömmer att ta dem konsekvent kan leda till en oplanerad graviditet . Andra läkemedel kan också lindra effekterna av p-piller . Hormon skott kan vara ett bra val så länge du ihåg när ditt nästa slag måste ges . För naturlig familjeplanering , är att hålla koll på din cykel viktigt. Denna metod kanske inte fungerar för kvinnor med inkonsekvent menstruationscykler.

Previous:nothing Next:preventivmetoder och STD skydd

Relaterade artiklar


 • hur man hanterar cervicit
 • hur man väljer att få steriliseras
 • Hur effektiv är Plan B p-piller ?
 • om testosteronbehandling av kvinnor
 • kvinnors preventivmedel alternativ
 • hur man får ett kok stryk
 • hur värd en ****
 • 标题
 • Hur man blir bekväm med nakenhet
 • hur man öva gramya position
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com