om fibroid cystor

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-30
En fibroid är en noncancerous tumör som växer i en kvinnas livmoder . Muskelknutor tenderar att inträffa när en kvinna i åldern 25 och 35 . En kvinna kan ha en, flera eller grupper av dem som finns i hennes kropp . Tumören i sig är ofarligt , men kan orsaka tillräckligt obehag eller smärta att kräva kirurgiskt avlägsnande

Missuppfattningar

. " Fibroida cysta " är en felaktig term med hänsyftning till en fibroid tumör , för en cysta är en säck som innehåller vätska , luft eller annat material , och en tumör definieras som en onormal vävnad massa . Andra lämpliga villkor " muskelknutor ", " fibromyoma "," myom , " och " leiomyoma . "

Orsak

En del läkare säger att orsaken till muskelknutor är okänd , förutom att att ärftlighet kan vara en faktor . Men andra hälso- och sjukvård utövare namn östrogendominans som orsak till muskelknutor , vilket händer när det är för mycket östrogen i förhållande till den nivå av progesteron i kroppen .

Typer

Det finns tre typer av muskelknutor , definierade av deras läge i livmodern . De vanligaste är intramural muskelknutor , som utvecklas inuti livmoderväggen . Submukös eller submukosala muskelknutor växa inom livmoderslemhinnan och tenderar att vara de mest problematiska , eftersom de kan orsaka kraftiga menstruationsblödningar . Subserous eller subserosal muskelknutor form utanför livmodern .

Storlek

Dessa svulster varierar i storlek . I lekmannatermer kan muskelknutor vara så liten som en valnöt , medelstora som en apelsin eller en grapefrukt eller stor som en volleyboll . Om de uppträder i kluster , enskilda tumörer varierar fortfarande i storlek .

Symtom

Vissa kvinnor inte upplever några symtom . En fibroid läge , hur många är närvarande och deras storlek bidrar till symtomen och deras svårighetsgrad . Det vanligaste tecknet är rikliga menstruationer . Andra är smärta eller tryck i bäckenet , nedre delen av magen , nedre delen av ryggen eller på baksidan av benen , urin frågor ( ofta urinera , inkontinens eller kvarhållandet ) , förstoppning eller uppkördhet , en bukförstoring , smärtsamma samlag , problem med reproduktionen

frekvensen av förekomst

Fibroider är vanliga . Eftersom ultraljud kan missa små muskelknutor och en del kvinnor aldrig visa symptom , många fall inte upptäcks . Ett ultraljud kan hitta muskelknutor i 60 % av afro- amerikanska kvinnor och 40 % av kaukasiska kvinnor från 35 års ålder , och vid 50 års ålder , dessa siffror öka till 80% och 70 % , respektive.

Behandling

Fibroider gång var rutinmässigt med en hysterektomi . Nu kan behandlas med antingen en buken myomectomy ( ett stort snitt görs i nedre delen av magen och muskelknutor är individuellt bort och därmed skydda den livmodern ) eller laparoskopisk myomectomy ( mindre snitt görs i buken och små instrument förs in i dem att skära ut muskelknutor ) . Alternativ medicin utövare tror muskelknutor kan botas genom vitaminer , särskild kost och andra homeopatiska medel .

Previous:nothing Next:hur man kan bota vaginal vårtor

Relaterade artiklar


 • Hur får en kvinna gravid ?
 • om ömma testiklar och ständig urinering
 • hur man hittar G-punkten
 • hur man hanterar en mognande kropp
 • Vilka är de långsiktiga effekterna av aciklovir ?
 • kvinnors preventivmedel alternativ
 • om STD testning kliniker
 • om födelsekontroll
 • hur man kan stimulera en kvinnas G-punkten
 • hur man kan leva lyckligt som en celibat av eget val
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com