om preventivmetoder

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-27
Det finns flera preventivmedel alternativ . Lär dig mer om de tillgängliga alternativen kan hjälpa dig att avgöra vilket som är bäst för dig. Varje form av preventivmedel har sina egna fördelar . Vissa är mer affektiva än andra . En läkare kan också hjälpa dig att bestämma vilken typ av preventivmedel är bäst för just din situation. Utbildning är det första steget för att göra ett verkligt val preventivmedel

Avhållsamhet

Avhållsamhet är det bara 100 procent . effektiv form av preventivmedel , och det är också 100 procent fria från hälsorisker . Ingen annan form av preventivmedel är 100-procentig effektivitet , och ingen annan form är hälsa riskfri .

Hormoner

P-piller , plåstret och Depro-Provera shots är alla hormon former av preventivmedel som fattats av honor . De lura en kvinnas kropp att tro att det är gravid . Eftersom kroppen tror att det redan är gravid , inte förbereda den inte ägget för befruktning . P-piller återfinns 92 99,7 procent effektiv . Den p-plåster är 92 till 98 procent effektivare . Depro-Provera är 97 till 99. 7 procent effektiv . Dessa typer av preventivmedel öka en kvinnas risk för hjärtinfarkt och stroke .

Kondom

Det finns två huvudtyper av kondomer . En är avsedd för honan, men hanen versionen har varit mer utbredd. Det är fortfarande den mest populära. Man kondomer bärs på mannens penis . Kondomer bärs inuti kvinnans vagina kanalen. En extra fördel med kondomer är att de också ge ett visst skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar . Man kondomer är 85 till 98 procent effektiva för att förhindra graviditet . Kondomer är 70 till 95 procent effektiva för att förhindra graviditet .

Spermiedödande medel

En spermiedödande medel är avsedda att döda spermierna eller gör det orörliga. Spermiedödande medel förs in i slidan . De finns i en skum , gelé , grädde eller stolpiller . Spermiedödande medel används bäst i kombination med andra former av preventivmedel såsom kondomer . En spermiedödande medel användas ensamt är 71 till 82 procent effektivare .

Membran

En bländare är en kopp-formad anordning som sätts in i slidan och monteras på livmoderhalsen . En spermiedödande medel placeras inuti membranet före insättning . En bländare används med spermiedödande medel är 86 till 94 procent effektivare .

spiral

spiral är en förkortning av spiral . Det är en liten enhet som sätts in i öppningen i livmoderhalsen . Enheten måste sättas av en läkare . En kopparspiral kan bäras för allt från ett år till tio år innan de måste bytas . Regelbundna kontroller med en läkare är viktiga för kvinnor som bär en spiral . En kopparspiral kan lossnat och hål i livmodern eller bli inbäddad i livmodern . En kopparspiral kan också leda till ett bäcken infektion . Om en kvinna blir gravid medan du använder en spiral , hon löper en ökad risk för en Tubal graviditet , missfall eller för tidig förlossning. En kopparspiral är 99,2 till 99,9 procent effektivare.

Kirurgi

En kvinna kan ha en äggledarna tvister operation som en form av preventivmedel . En Tubal tvister kirurgi nedskärningar eller blockerar äggledarna , som hindrar ägget från att falla in i livmodern och därför förhindrar graviditet . En Tubal rättstvister är inte alltid reversibel , så den ska endast utföras på kvinnor som redan har barn och som inte vill ha längre . En Tubal tvister är 99,5 procent effektivare.

En man kan ha en vasektomi operation som en form av preventivmedel . En vasektomi kirurgi nedskärningar rören som transporterar spermier , vilket hindrar spermier från att släppas ut med ejakulerar under utlösningen . Precis som med en Tubal tvister , är en vasektomi inte alltid reversibel . Det bör endast utföras på män som redan har barn och som inte vill ha längre . En vasektomi är 99,9 procent effektiv .

Previous:nothing Next:Hur sker HPV -infektion ?

Relaterade artiklar


 • om vanliga std myter
 • hur man väljer rep att använda i träldom
 • om zyrexin
 • hur du styr dina klimax
 • Hur vet man att använda spermiedödande medel
 • hur man hittar G-punkten på en man
 • om genitala vårtor
 • hur man använder avhållsamhet som en form som preventivmedel
 • hur man identifierar risker för manlig impotens
 • Hur gammal måste man vara att ta Plan B p-piller ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com