om sår & Depo Provera

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-12-11
De flesta kvinnor har hört något om Depo-Provera , oavsett om de är sexuellt aktiva eller inte . Det är förmodligen en av de mest bekväma former av preventivmedel som finns idag . Och som med många av de saker som verkar för att göra våra liv lite lättare , den har sina biverkningar , varav en är den magsår

Identification

Depo-Provera , eller medroxyprogesteron , är i huvudsak en typ av preventivmedel som administreras genom en injektion i armen eller skinkan av en kvinnlig var tredje månad . Substansen är något jämförbart med det av hormonet progesteron som produceras under en kvinnas menstruationscykel. I grund och botten , skottet kommer att förhindra att äggstockarna från ägglossning varje månad , och som ett resultat , kommer kvinnan inte kan bli gravid . Detta är dock inte ett permanent tillstånd , så att säga , som en kvinna ska kunna bli gravid när drogen inte längre finns kvar i hennes kropp

Effects

Samtidigt som Depo-Provera anses vara en av de . mest effektiva former av preventivmedel , har den sin bieffekt , av vilka en del kan vara ganska betydande . Förutom yrsel , trötthet , huvudvärk och magsmärtor kan detta läkemedel kan också orsaka magsår , som ytterst är en eroderad område i slemhinnan i magen . Vissa av dessa sår kommer endast att presentera milda till måttliga obehag för den drabbade , medan andra kan faktiskt bli inflammerad och blöder . Om Depo-Provera shot leder till ett magsår , kommer du sannolikt behöva byta ditt preventivmedel .

Betydelse

När en Depo-Provera skott resulterar i ett magsår , patienten vanligen upplever antingen en känsla av matsmältningsbesvär eller halsbränna någonstans nedanför eller i närheten av bröstkorgen . Vissa kvinnor kan också drabbas av en nedsatt aptit och illamående samt kräkningar eller blod i avföringen . Förekomst av blod i avföringen är ett gott tecken på att ditt sår nu är blödning . Om du upplever något av dessa symtom och är osäker på förekomsten av ett sår , bör du rådfråga din läkare omedelbart , eftersom sår kan leda till mer allvarliga problem , som anemi eller ens ett hål i väggen i magen .

Överväganden

Även om du kan gå igenom perioder då inga sådana tecken är närvarande , inte nödvändigtvis betyda att såret har försvunnit , såsom känsla eller smärta kan återvända inom kort , tom flera månader från den sista incidenten . Vanligtvis måste du ändra lite på din livsstil för att hantera sår , även om du har slutat använda Depo-Provera . Ibland måste du undvika aspirin , koffein och eventuellt ändra hela din kost .

Varning

Kvinnor som har haft leversjukdom , stroke , blodpropp , cancer i bröst , äggstockar och livmoder eller vaginal blödning samband med menstruationscykeln bör inte använda Depo-Provera skott . Se till att din läkare har en ordentlig anamnes när vi letar efter alternativ preventivmedel .

Previous:nothing Next:Hur morgonen efter-piller arbete ?

Relaterade artiklar


 • hur man använder Plan B ( levonorgestrel )
 • fördelar och nackdelar med preventivmedel
 • hur man berätta för någon att du är en transvestit
 • är det ett sätt att skjuta upp din mens ?
 • hur man hittar gratis testning av hiv / aids center i Chicago
 • vad är en fertilitetsklinik ?
 • hur man kan stimulera en kvinnas G-punkten
 • biverkningar av p-piller
 • hur man ska behandla en allergisk reaktion mot smörjmedel
 • hur man använder Karma Sutra positioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com