om vasektomi förfarande kostnader

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-12-07
En vasektomi är en kirurgisk operation som steriliserar en man . Dessa förfaranden är relativt smärtfri och görs oftast i en läkarmottagning i stället för ett sjukhus . Men om du funderar på en vasektomi , vara säker på att du faktor i alla kostnader innan du förbinder förfarandet

Funktion

I en vasektomi är sädesledaren avhuggna . Sädesledaren är röret som transporterar en mans spermier från hans testiklar att hans sperma . När röret är avskurna kan spermierna inte längre blir en del av sperma , och därigenom hindra mannen från inseminera en kvinna när han får utlösning .

Betydelse

Även om detta förfarande är snabb och ganska smärtfri , men det har vissa långvariga konsekvenser . Även om den vanligaste är att mannen inte längre kommer att kunna befrukta en kvinna , vasectomies ibland också kostnaden män i psykologiskt sätt . Även om det inte är vanligt , uppleva några män minskade betydligt sexuella enheter eller har problem att övervinna den kunskap som den sexuella akten inte längre kan leda till reproduktion . Även om dessa frågor inte monetära sådana , spelar de fortfarande en stor roll i den totala " kostnaden " för en vasektomi .

Effekter

Alla vasektomi gör är att ta ut vägen för spermierna att sperman . Det påverkar inte dina hormoner eller din förmåga att få erektion eller utlösning på något sätt . Den enda förändringen blir att spermierna inte längre i din sperma , och du kommer inte kunna urskilja någon skillnad i din sperma färg , struktur och volym på grund av detta mindre ändring . Eftersom förfarandet är en sådan liten en, kommer du i allmänhet inte behöver ta mer än en ledig dag , och några män ens återvända till arbetet samma dag .

Överväganden

Om du funderar på en vasektomi , är det mycket viktigt att utvärdera hur du och din partner tycker om detta beslut . Om du är alls osäker på om du kommer att ha barn i framtiden , kanske du vill spara några spermier i en bank innan du genomgå proceduren. Medan vasectomies kan vändas , är detta inte en garanterad alternativ för alla . En ogenomtänkta vasektomi kan kosta dig en relation om din partner inte är redo att avstå från att skaffa barn .

Missuppfattningar

Många tror att när en vasektomi utförs , finns det inte längre något sätt för en man att befrukta en sexuell partner . Däremot kan det ta upp till tre månader på dig att utropa alla dina aktiva spermier , beroende på hur aktiv ditt sexliv är . De flesta läkare uppskattar att det tar 15 till 20 utlösning för att rensa aktiva spermier ur ditt system , och du bör fortsätta att använda alternativa metoder för födelsekontroll tills du har haft din sperma testats av en läkare och uttalas sperma -fria . Om du inte faktor i detta " rensa ut " period , kan du sluta med barn ändå eftersom du inte var försiktig under tiden .

Varning

vasectomies brukar kosta mellan $ 500 och $ 1000 . Detta är ungefär en femtedel av vad den kvinnliga versionen av denna operation skulle kosta . Du måste dock vara beredd att hantera komplikationer , som med alla operationer . Om du inte har råd att hantera potentiella komplikationer såsom infektioner och andra frågor som kan kräva uppföljningsbesök med läkare eller ledigt från arbetet , då du egentligen inte har råd med en vasektomi . Se till att du är förberedd för alla eventualiteter innan du genomgår denna operation för att garantera att du kommer vara så glad och frisk efter din vasektomi som förut .

Previous:nothing Next:Vad är Viagra professionell ?

Relaterade artiklar


 • Hur upprätthåller en cell i en mogen follikel i äggstocken homeostas ?
 • biverkningar av att stoppa orto EVRA
 • Hur man använder en vaginal ring för födelsekontroll
 • kan ta östrogen piller storlek ökar bröst ?
 • vad är ogoplex ?
 • om att älska
 • hur man har en naken porträtt taget
 • tecken på genitala vårtor
 • hur man strimma vid ett idrottsevenemang
 • hur man använder rak jackor i träldom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com