orsakerna till gential vårtor

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-12-24
Kondylom orsakas av ett virus som sprids från person till person genom sexuell kontakt. Även om det inte alltid synliga , kan många människor bär olika former av viruset och sprida det till andra genom att inte använda skydd under sexuell aktivitet. Vissa former av genitala vårtor är kända för att orsaka cancer , medan andra är endast den gemensamma vårtan finns på könsorganen

Funktioner

Den grundläggande orsaken till genitala vårtor är humant papillomvirus , mer känd som HPV . HPV är en typ av virus som infekterar vävnadsdöd en slemhinnor hos människor . Forskare har identifierat cirka 130 olika stammar av HPV , varav vissa kan orsaka vårtor och cancer . Vissa har inga symptom , men kan mutera till olika stammar från bärare till bärare . Ungefär 30 till 40 olika stammar överförs genom sexuell kontakt och kan infektera könsorganen och anus .

Betydelse

Kondylom orsakas främst genom sexuell kontakt mellan en transportör och någon utan viruset . De vanligaste typerna är HPV-6 och HPV -11 . Dessa två virus orsakar 90 % av alla fall av genitala vårtor , men har en låg risk för spridning av cancer . HPV -16 är den vanligaste livmoderhalscancer orsakar virus som också sprider genitala vårtor .
Betydelsen av anslutning är det faktum att medan hanarna kan kontraktet genitala vårtor från dessa virus , ofta symtom är inte vanliga . Kvinnor kan smitta och återigen har inga synliga symtom, men utvecklar livmoderhalscancer ändå .

Missuppfattningar

Förutom HPV , vanliga vårtor kan smitta från person till person genom sexuell kontakt . De flesta fall av genitala vårtor är faktiskt den gemensamma vårta . Dessa visas som bara klumpar av kött på könsorgan eller anus . De virus som orsakar dessa vårtor överleva i fuktiga miljöer , vilket gör delar av kroppen de infekterar främsta grogrund . Inkubationstiden för dessa vårtor är allt från ett till åtta månader . Detta skapar en situation där en person kan vara bärare och inte vet .

Funktion

viruspartiklar av genitala vårtor överförs genom sexuell kontakt mellan individer . Mikroskopiska skrubbsår i underlivet orsakade av sexuell aktivitet låta viruset att tränga in i huden och slemhinnorna på ytan . En latensperiod följer när viruset är fortfarande vilande och cellerna är ytterligare invaderade . Två tredjedelar av individer som kontraktet genitala vårtor symtom inom tre månader , kan andra ta år att manifestera problem .

Överväganden

Det enklaste sättet att förhindra spridning av genitala vårtor är genom att avstå från sexuell aktivitet med infekterade värdar . Men eftersom symtomen är inte alltid förekommer , många människor som ägnar sig åt sexuell aktivitet med personer som de tycker är rena faktiskt utsätta sig för viruset .
Användningen av barriärskydd exempel kondom minimerar risken att smittas av viruset , eftersom det begränsar kontakten mellan partnerna .
Flera sexpartners ökar också sannolikheten att insjukna som den matematiska chanser ökar med varje partner .

Previous:nothing Next:Hur ser klamydia ut ?

Relaterade artiklar


 • om Depo - Provera biverkningar
 • hur man spelar naken volleyboll
 • Hur man väljer en spermadonator
 • Hur effektiv är orto EVRA ?
 • hur man kan gå en bondage dejtingsajt
 • biverkningar av uthållighet rx
 • hur man hittar G-punkten
 • kan ta östrogen piller storlek ökar bröst ?
 • hur man hanterar erektil dysfunktion
 • hur man kan minska frigidness naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com