orsakerna till ont i testiklarna

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-01
Efter att ha ont i testiklarna är inte bara en olägenhet , kan det vara en förlamande problem . Dessutom kan det indikera ett allvarligt hälsoproblem , förutom att göra stående , sittande och bara befintliga extremt obehagligt . Om du har ont i testiklarna , bör du rådfråga din läkare omedelbart att lära sig vad som orsakar problemet och hur man lindra det

Funktion

Sore testiklar är en av kroppens tydligaste sätt att säga : "Jag har ett problem . " Men eftersom testiklarna är extremt känsliga ändå , kanske du har problem att bestämma exakt vilken typ av meddelande kroppen försöker förmedla . Generellt öm testiklar som inte är ett symptom på en skada tyder på en fråga i det område som sträcker sig från njurarna till urinröret .

Identifiering

Identifiera ömma testiklar låter som en no- brainer . Trots allt, om de gör ont , då de är ömma , eller hur? Du måste dock vara uppmärksam på vilken typ av ömma testiklar du har . Till exempel , ont i testiklarna som är svullen och varm vid beröring är helt annorlunda än testiklar som kan ha ont i klump vid ett fall. Särskilt om testiklarna blöder , bör du omedelbart söka läkarvård .

Tidsplan

Om du har haft ett fall eller en annan typ av påverkan på testiklarna , kan det område vara öm i flera dagar . Om ömhet inte åtföljs av blödning eller svullnad , kan du låta upp till 72 timmar för den att avta . Men om du känner en knöl på träffpunkten eller några symptom annat än lätt ömhet , kontakta genast läkare , snarare än att vänta på din testiklarna att läka på egen hand.

Effekter

Sore testiklarna kan allvarligt begränsa din rörlighet , såväl som påverkar din sittställningar. Du kan också hitta dig själv oförmögen att cykla eller ha tajta kläder tills inflammationen försvinner. Dessutom kommer din sexuella aptit minskar troligen medan du är helande .

Förebyggande /Lösning

Återkommande testikeln smärta som inte är kopplat till någon intern hälsofrågor tyder sannolikt på att ni gör något som är skav eller sätta alltför stort tryck på testiklarna . Långa cykelturer är en vanlig orsak , den ömhet kan lindras eller elimineras genom att få ett speciellt stoppad cykelsadel eller anpassa det sätt på vilket du cyklar . Dessutom, om du deltar i påverkar idrotten-även med dina barn eller kompisar-. bära en atletisk kopp kan skydda din anbud områden

Varning

Många gånger är allvarliga sjukdomar upptäcks som en följd av ömma testiklar . Om testiklarna är ömma efter ett fall och du känner en knöl , upplever svullnad eller värme eller underrättelse blödning , träffa en läkare omedelbart, även om du är säker på symtomen är inget annat än direkta resultat av ditt fall . Det kan vara så att irritation har orsakat andra problem som måste behandlas medicinskt .

Previous:nothing Next:gör Enzyte verkligen?

Relaterade artiklar


 • hur till komma fri levitra
 • hur man ska behandla en allergisk reaktion mot smörjmedel
 • är syfilis botas ?
 • hur påverka könsval
 • hur reparera indragna bröstvårtor
 • hur du avgör om din partner är i riskzonen för hiv eller aids
 • om den manliga G-punkten
 • hur man handskas med NuvaRing biverkningar
 • om kondomer
 • hur man använder avhållsamhet som en form som preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com