riktigheten av graviditetstester

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-19
Riktigheten av graviditetstester har förbättrats dramatiskt under det senaste århundradet . Kvinnor kan i dag veta om de väntar på bara 10 minuter . Men trots den spännande utvecklingen under graviditet upptäckt , fel ibland fortfarande hända , så vissa försiktighetsåtgärder är nödvändiga när man tolkar graviditetstest resultat

Historia

Innan 1925 var testmetoder för graviditet bygger på myter och gissningar och noggrannhet var låg . Isoleringen av graviditetshormonet hCG-eller humant koriongonadotropin-ledde till utvecklingen av " kanin test " av Aschheim och Zondeck 1927. Om kvinnans urin innehåller hCG injicerades i en kvinnlig gnagare . skulle djuret ägglossning . Naturligtvis var djuret slutligen avlivas för undersökning. Den " kanin test " var bättre än att bara gissa , men det var en engagerad process, fortfarande inte mycket noggrann och mycket dåligt för kaninen .

Potentiella

Non-Animal graviditetstest fanns tillgänglig i 1960-talet , men dessa tester reagerade också på andra hormoner som normalt finns i en kvinnas kropp . Följaktligen var falskt positivt graviditetstest resultat gemensamt . Under 1970-talet tillkomsten av hem urin graviditetstest , men svårigheten att använda och okänslighet av testet ledde till frekventa falskt negativa resultat.

Fördelar

Dagens graviditetstester är nästan så exakt som de som ges i läkarens kontoret . Graviditetstester använda monoklonala antikroppar som reagerar endast med hCG . Testet kontroll fönstret finns inga antikroppar och visar bara att testet har slutförts . Resultaten fönster innehåller antikroppar , så att den visar positiva eller negativa resultat . Test noggrannheten för att upptäcka hCG beror på att läsa testresultat inom den tid parametrar som anges i graviditetstest i anvisningarna-. vanligtvis 5 till 10 minuter

Betydelse

Om de utförs minst en vecka efter att en kvinnas utebliven menstruation moderna hem graviditetstest är cirka 97 % korrekta medan blodprover för graviditet är ca 99 procent korrekt . Men blodprover visar också hur mycket hCG är i kvinnans blod . Denna information som är användbar för att uppskatta dagen för befruktningen och även för att upptäcka några komplikationer.

Överväganden

Falskt positiva resultat förekommer oftast när alltför mycket tid går innan testet läsa . Dessutom kan vissa fertilitetspreparat innehåller hCG ge ett falskt positivt resultat . Falskt negativa graviditetstest resultat oftast orsakas av tester för att strax efter det missade första perioden . Vissa villkor av graviditeten kan även orsaka nivåer av hCG för att vara låg, och därför resultera i ett falskt negativt resultat . Dessa inkluderar utomkvedshavandeskap eller hotande missfall på grund av ofostrig eller ineffektiva implantation .

Previous:nothing Next:Vad gör en membran ut ?

Relaterade artiklar


 • hur man får en 69 position
 • hur man väljer en spermabank
 • hur man strimma vid ett idrottsevenemang
 • hur man kan öka kvinnors sexlust naturligt
 • biverkningar av Yasmin preventivmedel
 • hur man förebygger att bli gravid
 • hur till återvinna från hepatit B
 • hur till vända män på
 • hur man besöka offentliga nakenhet stränder
 • hur man kan öka manliga uthållighet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com