vad gör HPV ut ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-07
HPV ( humant papillomvirus ) är en mycket vanlig könssjukdom . Denna sjukdom drabbar män och kvinnor i alla åldrar , etniciteter och bakgrunder . I själva verket , enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC ) , finns det ungefär 20 miljoner människor i detta land som har HPV-infektion . Eftersom HPV är mycket smittsam , är det viktigt att veta hur man identifierar detta STD

Betydelse

Många människor passerar på HPV till sin partner eftersom de inte inser att de är smittade . CDC anger att HPV är den vanligaste STD i USA . Därför , om du är sexuellt aktiva , bör du bli definitivt bekant med tecken på HPV . Även om det finns olika typer av HPV , många olika aspekter har liknande symptom och egenskaper . I grund och botten , om du vet hur man identifierar HPV kan du söka medicinsk behandling för sjukdomen i tid . Dessutom , om du vet att du är infekterad med HPV , kan du också använda rätt förebyggande metoder för att undvika överföring av infektionen till din partner .

Typer

Enligt CDC finns mer än 40 olika typer av HPV . Och av dessa typer finns det två huvudkategorier : " låg risk " ( vårta som orsakar ) och " high- risk " ( cancerframkallande ) .
De typer av HPV som är låg risk kan orsaka vårtor ska visas på eller runt könsorganen . Dessa vårtor kan variera i storlek , form och färg . Däremot kan personer som smittas med HPV genom oralsex , utveckla vårtor i munnen eller svalget .
hög risk former av HPV kan leda till vissa typer av cancer som kan påverka livmoderhalsen , slidan , vulva , anus och penis .

Identifiering

När en person blir infekterad med genitala vårtor , kan det ta flera veckor eller månader för de första tecknen ska visas . Enligt WebMD kan genitala vårtor visas som små eller stora knölar eller utväxter inuti , ovanpå eller i närheten av en eller flera av de genitala regionerna ( vagina , cervix , anus , penis , skaft av penis och pung ) . De utväxter är normalt rosa eller köttfärgad och de brukar växa i klasar . Vårtorna kan även likna en blomkål i utseende . Dessutom kan genitala vårtor visas antingen upphöjda eller platta i form.
När en person har en av de med hög risk typer av HPV , finns normalt inga betydande tecken på cancer tills den är avancerad . Däremot kan en person som har utvecklat cancer från HPV , märker onormala blödningar och ansvarsfrihet i underlivet , tillsammans med ömhet .

Varning

Om den inte behandlas , kan genitala vårtor växa i storlek och antal och orsaka extrem smärta och obehag . Dock kan genitala vårtor försvinna på egen hand , utan någon typ av medicinsk behandling. Tyvärr kan kondylom också orsaka blödning (speciellt under samlag ) .
En person kan ha HPV , även om han inte har några symptom alls . Inte alla människor som är infekterade med HPV har några symtom på sjukdomen .

Överväganden

Det finns ingen bot för HPV , finns det för närvarande behandlingsalternativ och kirurgiska ingrepp för denna sjukdom . Om du är infekterad med HPV , besök din läkare så snart som möjligt för att diskutera dina alternativ med henne .
Om du är sexuellt aktiva , använda latex kondom vid samlag ( även oralsex ) för att undvika överföring av infektionen till din partner . Även om du inte har några symtom alls , kan du skicka ännu HPV till en annan person under oskyddat sex .

Previous:nothing Next:om vasektomi förfarande kostnader

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort en NuvaRing
 • hur man handskas med att vara en transpersoner tonåring
 • hur man använder beteendemässiga metoder för födelsekontroll
 • hur man gör afrodisiakum desserter
 • om äggdonatorer som vill behålla barnet
 • hur man ska hjälpa en vän som har blivit våldtagen
 • hur man väljer en spermabank
 • hur du berättar din make du har herpes
 • hur man kan bli av blygd finnar & inåtväxta hårstrån
 • Hur man känner igen en std
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com