Fördelarna med p-plåster

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-21
Sedan sin debut som p-piller 1960 har preventivmedel kommit långt . Idag , kvinnor har flera val om vad receptbelagda preventivmedel de vill använda . I USA , säger National Health Center for Health Statistics 95 procent av kvinnor i fertil ålder kontrollera användningen födelse . En av de nyaste metoder, Ortho EVRA -plåster , ökar i popularitet bland dessa kvinnor .
preventivmedelsdepotplåster , släpptes 2002 , fungerar ungefär på samma som p-piller . Den innehåller syntetiskt hormon versioner av östrogen och gestagen . Dessa hormoner hindrar ett ägg frisläpps i äggledarna , och även tjockna livmoderhalssekretet , vilket skapar en barriär så att spermier inte kan enkelt komma in i livmodern . Det är tänkt att vara lika effektivt som p-piller .
Den främsta skillnaden mellan de preventivmedelsdepotplåster och p-piller är leveranstiden systemet . En kvinna med preventivmedelsdepotplåster bär en liten fyrkantig lapp på sin mage, skinkor, överarmen eller övre delen av bålen för en vecka i taget under tre på varandra följande veckor . De gör inte bort det alls under den veckan , vilket möjliggör ett jämnt flöde av syntetiska hormoner i kroppen genom huden och in i blodomloppet. På den fjärde veckan , sliter hon inte plåstret . Vanligtvis under denna tid , kommer hennes tid inträffa , och hon är inte skyddad mot graviditet

. Convenience

Den främsta fördelen med den preventiva lapp över p-piller och andra metoder är bekvämlighet. Kvinnor byta plåster en gång i veckan , och eftersom den kan ses , det finns en visuell påminnelse om att göra det . Den preventiva plåstret är vattentät och kan bäras i alla extrema förhållanden. Dessutom behöver kvinnor som använder preventivmedel patch inte att stoppa sexuella spela för att använda den .

förordning av menstruationscykeln

Kvinnor som använder den preventivmedelsdepotplåster ofta finner att deras premenstruella symtom såsom kramper och lynnighet , lindras några av plåstret . Deras perioder regleras beror på konstant nivå av syntetiska hormoner de får och kan vara lättare och kortare än utan preventivmedel patch.

Minskning uppkomsten av akne

Samma syntetiska hormoner som reglerar en kvinnas mens kan reglera oljeproduktionen i ansiktet och andra acne-benägen områden . Vissa kvinnor upplever akne som en följd av ett överskott av hormonet androgen i sina kroppar . Detta hormon orsakar oljeproduktionen att gå på " overdrive ", vilket resulterar i acne flare- ups. De syntetiska östrogen i preventivmedelsdepotplåster humöret produktion av androgen .

skydd mot PID

Den amerikanska Centesr for Disease Control and Prevention fann att kvinnor som tog p-piller var signifikant mindre risk att drabbas av inflammatoriska sjukdomar ( PID) . PID är en allvarlig infektion i kvinnans fortplantningsorgan . Den " barriär "effekten av progesteron från både p-piller och preventivmedelsdepotplåster tros avsevärt minska risken för att utveckla PID .

Minskad risk för ektopisk graviditet

Ett utomkvedshavandeskap är en graviditet där det befruktade ägget kvar i en äggledare . Det kan kräva kirurgi , ont kvinnans chanser att bli gravid igen eller till och med vara dödligt . PID är en av de vanligaste orsakerna till utomkvedshavandeskap , så genom att minska denna risk är risken för utomkvedshavandeskap också minskat kraftigt . Dessutom preventivmedel former som tabletter med endast progesteron , spiral eller morgonen efter-piller , öka chanserna en kvinna kommer att drabbas av utomkvedshavandeskap. Välja andra metoder , till exempel preventivmedel patch , kondomer eller piller som inte är progesteron-baserade minskar denna risk .

Minskad risk för cancer

År 1992 ingicks Harvard Medical School en studie som visade kvinnor som tog gulkroppshormon-och östrogen-baserade p-piller minskar sin risk för livmodercancer och livmoderhalscancer risker betydligt . Efter två år hade sin risk för dessa cancerformer minskade med 10-15 procent . Efter fem år var det minskas med hälften. Eftersom dessa syntetiska hormoner är samma verksamma beståndsdelar i preventivmedelsdepotplåster är det tros ha samma positiva resultatet på risken för cancer .

varningar

Det finns risker och biverkningar förknippade med användning av Ortho EVRA Plåster . Dessa inkluderar: blodproppar , stroke , hjärtinfarkt , ömma bröst, huvudvärk , illamående , humörsvängningar, viktökning eller viktminskning , observation och irritation på applikationsstället. Fråga din läkare om preventivmedel plåster är det bästa valet för dig .

Previous:nothing Next:hur man får p-piller

Relaterade artiklar


 • Hur man testar spermieantal
 • hur lång tid är en kvinna infertil ?
 • hur man njuta av en Gay Pride- festival i Detroit
 • om STD kallas trick
 • hur du styr dina klimax
 • hur man kan bota vaginal vårtor
 • hur man får ett recept för akut antikonception
 • hur man kan leva lyckligt som en celibat av eget val
 • hur man öva seesawing position
 • hur man identifierar en potentiell datum våldtäktsman
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com