biverkningar av orto EVRA-plåster

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-01-11
Det finns flera typer av preventivmedel på marknaden för kvinnor att välja mellan . Under många år har p-piller varit den mest populära typen eftersom de inte kräver något annat än att ta ett piller varje dag . Men i dag gör Ortho EVRA plåstret preventivmedel ännu enklare eftersom det är en lapp som du bara behöver byta en gång varje vecka . Som sådana är många kvinnor vänder sig till orto EVRA lapp för de föredrar preventivmetod . Innan detta beslut , finns det dock en rad biverkningar att beakta .

mindre biverkningar

orto EVRA-plåstret har liknande mindre biverkningar som tillskrivs andra populära p-piller samt . Lindriga biverkningar mindre viktökning , humörsvängningar , mindre huvudvärk , förändrad sexuell lust och menstruation cykler , och flytningar . Andra mindre biverkningar är illamående , depression , vaginit , urinvägsinfektion, en förändring i bröstet konformation , blodtrycksförändringar , hudproblem , och tandköttsinflammation . Dessa små biverkningar har alla rapporterats , men de är inte nödvändigtvis typiskt för alla .

allvarliga bieffekter

orto EVRA får in i blodet , och det kommer utsätta kroppen för cirka 60 procent mer östrogen än om du använder andra former av p-piller , piller innehåller ca 35 mikrogram östrogen . På grund av detta kan din kropp process på detta, och allvarliga biverkningar kan inträffa . Några allvarliga biverkningar måste du vara medveten om att kan också vara livshotande är blodproppar , stroke och hjärtinfarkt. Dessa allvarliga biverkningar är kraftigt förhöjd om du röker cigaretter .

positiva sidoeffekter

Enligt experter på Ortho McNeil , utvecklarna av Ortho EVRA-plåstret , cirka 95 procent av kvinnorna använder Ortho EVRA-plåstret har rapporterat att nöjda med resultatet och hur det passar in i deras aktiva livsstil . I en klinisk studie som utförts av Ortho McNeil , var kvinnor med hjälp av orto EVRA Patch mer benägna att använda plåstret mer konsekvent än de som tar en daglig preventivmedel . Eftersom kvinnor rapporterar att de bättre stämmer överens med Ortho EVRA plåstret , det är en effektivare metod för födelsekontroll för dessa kvinnor. Endast en procent av kvinnorna som använder plåstret enligt anvisningarna blir gravida och endast åtta procent uppges bli gravid när de inte alltid använda den orto EVRA plåster enligt anvisningarna .

Dessutom Ortho EVRA plåstret har många av de positiva bieffekter som p-piller . Studier har visat att dessa former av preventivmedel har hjälpt skydda mot depression , akne , järnbrist , negativa premenstruella symptom , smärtsamma samlag, torrhet , och även cystor på äggstockarna.

Ansökan

orto EVRA-plåster har visat sig vara ett avancemang i preventivmedel . För kvinnor som tröttnar på att komma ihåg att ta ett piller varje dag , har denna patch varit omvälvande . Med Ortho EVRA plåstret , behöver du bara byta ut den en gång i veckan ! Du sätter helt enkelt plåstret på överarmens utsida , lår , skinkor eller buk . Låt det vara i en vecka . Plåstret är mycket hållbart även under ansträngande motion , är vattentät och är nästan omärklig . Du måste dock kontrollera den regelbundet för att säkerställa att det sticker på plats . Du kan inte använda kroppen oljor , lotion , puder eller makeup på huden som omger plåstret , eftersom det kan lossna och ineffektiv. Dessutom är plåstret utformad så att du bara ha den på tre veckor (ändra det en gång varje vecka ) , och då du inte bär plåstret under den fjärde veckan .

varningar

Innan du använder Ortho EVRA plåstret , diskutera med din läkare om du tidigare har haft blodpropp , vissa typer av cancer , en historia av hjärtinfarkt , stroke eller är gravida . Dessutom ökar rökning medan du använder Ortho EVRA plåstret din risk för kardiovaskulära biverkningar , särskilt till kvinnor som röker över 35 år . Orto EVRA inte skyddar dig mot hiv eller andra sexuellt överförbara sjukdomar så att du alltid bör ta extra försiktighetsåtgärder för att förhindra dessa problem .

Previous:nothing Next:hur man kan sänka libido

Relaterade artiklar


 • om födelsekontroll
 • hur man kan förhindra spridning genital herpes
 • om Depo - Provera biverkningar
 • hur man berättar en period från spotting
 • Hur man vet om du är gravid på p-piller
 • hur du skyddar dig mot dag våldtäkt
 • Hur vet man att använda spermiedödande medel
 • hur man kan jämföra p-piller
 • hur man diskuterar erektil dysfunktion med en läkare
 • biverkningar av preventivmedel yaz
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com