christian preventivmetoder

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-01-05
Även om Bibeln inte uttryckligen förbjuda preventivmedel , en del kristna tror att de flesta preventivmedel är fel att använda . Det kan vara svårt att balansera vad som är rätt för dig med vad kyrkan dikterar . Vissa kyrkor kommer att möjliggöra användning av kondom eller p-piller så länge det stannar inte en graviditet . Morgonen efter -piller stoppar en potentiell graviditet , och det är ofta ogillat .

Naturliga preventivmetoder är ett lönsamt alternativ för de kristna vars kyrka kommer inte att tillåta någon form av preventivmedel . De är inte lika effektiva som kondom eller p-piller , men de erbjuder en lösning för att du och din kyrka lycklig . Om du har en medicinsk orsak till varför man inte ska tänka , tala med din kyrka . Många kyrkor kommer att tillåta en person att använda preventivmedel i dessa fall

Fakta

Bibeln har många pro-befruktning passager . T. ex. "Gå ut och föröka sig, " men den säger inte använder preventivmedel är en synd . I Första Mosebok 38 , var Onan med tanke på hans broders hustru efter att hans bror slogs ner för att vara onda . Han ville inte dela sitt arv med ett barn att han skulle pappa på sin brors räkning , så han spillde sin säd på marken . Genesis 38:10 säger : "Vad han gjorde var onda i Herrens ögon , så han döda honom också . " De som var emot födelsekontroll använda det som ett exempel som bevisar att Gud är emot preventivmedel . Det var inte preventivmedel att Gud tyckte var elak , det var hans själviska handling att förneka sin brors änka från att ha ett barn eftersom han inte vill ha att förlora en del av hans arv .

varningar

Den äldsta formen av preventivmedel är att dra ut innan den manliga når orgasm . Detta är en opålitlig alternativ eftersom pre-sperma kan läcka ut innan orgasm . En spermie är allt som behövs för att befrukta ett ägg och orsaka en graviditet .

Kondomer

Kondomer är 98 % effektiv som preventivmedel alternativ när de används på rätt sätt . De kan också förebygga sjukdom. Eftersom de flesta kristna inte ska ha sex utanför äktenskapet , kan detta inte vara ett stort bekymmer . Dessutom, om endera partnern har en latexallergi bör kondomer inte användas .

P-piller

P-piller är 99 procent effektivare när det tas dagligen . Det finns några biverkningar som brukar försvinna med tiden . En kvinna måste få ett recept från sin läkare innan de fick piller . Din läkare kommer att tala över alternativ , komplikationer och biverkningar vid tiden för mötet . P-piller fungerar genom att stoppa en kvinna från ägglossning . Om inget ägg frigörs , kan graviditet inte hända . När ägget befruktas de flesta kyrkor anser att en graviditet och inte tillåter den att stoppas . Morgonen efter piller är inte ett hållbart alternativ för kristen barnbegränsning av detta skäl .

Basal kroppstemperatur

En kvinnas kropp stiger under ägglossningen. Genom att ta hennes temperatur varje morgon vid samma tid innan man får upp ur sängen , hon kan skapa ett diagram att veta exakt när hon har ägglossning. Avstå från sex en vecka innan ägglossningen för att undvika graviditet . Problemet med denna metod för födelsekontroll är att den bara fungerar om kvinnans cykler alltid är korrekta .

Kontrollera dina Vätska

Cervikal vätskor kan vara en indikator på att en kvinna har ägglossning . Du kan kontrollera genom att torka med mjukpapper och kontroll för att se om det finns någon vätska . Ju närmare ägglossning en kvinna är , desto mer sannolikt att hon kommer att ha någon form av ansvarsfrihet . Konsistensen ändras när ägglossningen närmar av tjockare till en äggvita , klar vätska . Undvik att ha sex en gång vätskor börjar visas . Kontrollera inte samtidigt upphetsad .

Kontrollera din livmoderhals

Tvätta händerna och försiktigt föra in ett finger i slidan för att känna livmoderhalsen . Om det känns fast , liksom röra din näsa , är torr , stängd och låga , vilket gör det lätt att nå du förmodligen inte har haft ägglossning ännu . Som din kropp kommer närmare ägglossningen blir livmodertappen mjuk , öppen och fuktig . Det kommer också att gå högre , möjligen gör det svårt att nå . Sluta ha sex när du kommer närmare ägglossning för att undvika graviditet .

Previous:nothing Next:hur man kan öka sperma produktionen

Relaterade artiklar


 • Hur utvecklas HPV ?
 • att introducera en partner till aga
 • Hur du tar kontroll över din fertilitet
 • hur man använder rytmen metod
 • hur man hittar ett embryo givare
 • hur man korsa klänning
 • hur du beställer fertiliteten piller via mail
 • hur man ökar fertiliteten med örter
 • hur du hanterar din första gynekologiska examen
 • biverkningar av Vig rx
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com