hur man får p-piller

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-21
Förr kunde man göra helt enkelt en tid hos din gynekolog , gå in för en check -up och gå ut med ett recept till den mest populära formen av preventivmedel i västvärlden . Femtio år senare , medan du gör fortfarande behöver ett recept , har du en värld av val att göra . Du har alternativ om var att gå för att få p-piller . Och att få p-piller är en sak , att lista ut vad som fungerar bäst för dig och hur man använder det är alla en del av ekvationen

Du behöver : .
tid för en gynekologisk tentamen Datum för uppkomsten av din senaste menstruationResearch om olika typer av hormonella preventivmedel Lista över frågor att ställa din läkare eller sjuksköterska.

Innan du går till doktorn , hur du kan


1 .
Om du är intresserad av att p-piller , måste du veta mer om dina alternativ för hormonella preventivmedel-inte alla av dem är muntliga . Här är några av de icke-intagna hormonella preventivmedel för närvarande finns i USA :
--- Den preventiva patch-Orth Evra-är som ett bandage appliceras på huden . Det släpper en kontrollerad mängd hormon i en vecka . Du får tre veckors värt ( tre fläckar) i en box som kommer att pågå under en månad ( en vecka av att inte använda plåstret ) . Plåstret avger ungefär samma dos av hormoner som standard p-piller och är lika effektiva för att förhindra graviditeter .
--- P- ringen NuvaRing --- --- är plastring som passar inne i slidan och hålls på plats av vaginala muskler . Du bär P-ringen i tre veckor , och sedan ta ut den för en vecka . Användare rapporterar inte känner ringen när det är säkrat på plats (eller inte bry sig om det är känt ) . P-ringen släpper en mindre dos av hormoner än vanliga p-piller , men ändå är lika effektiva för att förhindra graviditeter .
--- Implantatet --- --- Implanon ersättas Norplant efter att det togs bort från marknaden . Implantatet är en lång smal stav som sätts in under huden på överarmen och avger en stadig dos av progesteron (inga östrogen) . Implantatet varar i upp till tre år och måste tas bort i slutet av dess effektivitet . Implantatet är lika effektivt som sterilisering ( mycket effektivt ) .
--- Skottet --- Depo-Provera ( DMPA ) --- är en injicerbar preventivmedel som varar i tre månader per skott . DMPA är också progesteron (inga östrogen ) och är extremt effektiv så länge du kommer ihåg att få nästa skott vid rätt tidpunkt . .
2
Här är några av de intagna hormonella preventivmedel för närvarande finns i USA :
--- Standarden p-piller , oftast kallad " P-piller . " P-piller innehåller en kombination av både östrogen ( kvinnligt könshormon ) och progesteron ( manligt hormon ) i en balanserad sammansättning . P-piller är mycket effektivt för att förebygga oönskade graviditeter, och du brukar ta p-piller varje dag , även om endast tre veckor för en månads dos av p-piller faktiskt innehåller hormoner . Den slutliga veckans piller är placebo ( innehåller något läkemedel) men hjälper dig att behålla vanan av p-piller varje dag . Under placebo dagar, bör du få din tid . ( Vissa versioner av p-piller har du hoppar p-piller helt och hållet på dessa dagar . Din läkare eller sjuksköterska kommer att lära dig hur du ska ta särskild version av p-piller . )
--- Den mini-piller , även känd som POP . Mini-piller innehåller gulkroppshormon ( manligt hormon ) bara , och inte innehåller östrogen . Mini-piller är teoretiskt lika effektivt som standard p-piller, med en komplicerande faktor : mini-piller måste tas vid ungefär samma tidpunkt varje dag ( inom tre timmar fönster) . Om du glömmer att ta mini-piller och ta det mycket senare , du är betydligt mer benägna att bli gravid . Positivt , behöver mini-piller inte de biverkningar som normalt förknippas med piller som innehåller östrogen .
3 .
Om du föredrar att inte besöka en gynekolog eller en gynekologisk sjuksköterska utövare för att få p-piller på grund av kostnader eller andra problem , kan du besöka en Planned Parenthood ( familjeplanering) hälsocentral . Vid en sådan klinik , får du också samma slags information, kommer att genomgå en läkarundersökning och cellprov , fyller i många former om din sjukdomshistoria och kommer eventuellt att få din första månaderna av preventivmedel innan du lämnar-alla på en lägre eller ingen kostnad för dig . ( För att hitta en Planned Parenthood vårdcentral nära dig , besök PlannedParenthood. org . )
4 .
Beroende på ditt medicinska tillstånd kan din läkare gynekologisk eller inte kan rekommendera vissa hormonella preventivmedel . Till exempel är en kvinna i 40-årsåldern som också är en rökare sannolikt inte uppfattas som en god kandidat för standard piller . Om du har en historia av djup ventrombos (DVT ) eller andra riskfaktorer kan du också vara olämplig för p-piller .
5 .
Gör en lista på frågor att ställa dina medicinska professionell om dina preventivmedel val och om vad som fungerar bäst för dig eftersom din medicinska historia och behov . När du går in för din utnämning , det är mycket svårare att tänka på allt när du har bara ett par minuter att ställa frågor. Ta din lista med frågor med dig till ditt besök .

Under Er tid hos din Gynekologiska Practitioner


1 .
Återigen kan du gå antingen direkt till ditt privata gynekologisk utövare , eller så kan du gå till en Planned Parenthood ( familjeplanering) klinik . Hursomhelst , berätta för din läkare du är intresserad av att diskutera dina alternativ preventivmedel före utnämningen börjar . På så sätt kommer han eller hon kan överväga din situation under din checkup .
2 .
Under ditt besök kommer du att bli ombedd i detalj om din sjukdomshistoria . Du kommer också att genomgå en bäcken undersökning och kommer sannolikt att få ett Pap-test . Du kommer att ombes att lämna ett prov av urin för en urinanalys . Ditt blodtryck kommer att kontrolleras. Allt detta är av intresse för att bestämma din gynekologisk hälsa .
3 .
Efter din check -up , se till att ställa de frågor du tog med dig att fråga . Det är din läkare eller sjuksköterska jobb att ge dig bästa möjliga rådgivning utifrån dina förutsättningar och villkor .
4 .
Var beredd att ändra dig . Din läkare kommer att ha massor av praktisk information som passar den bästa formen av preventivmedel till din aktivitetsnivå , livsstil , kropp hälsa , och andra faktorer.

tips och varningar


 • Tveka inte att ställa frågor ! Upptagen läkare kan vara skrämmande. Men du är en konsument och effektivt betala din hälsa läkare för hans eller hennes hjälp . Det är utövaren jobb att ge dig bästa möjliga rådgivning .
 • Varje form av hormonell preventivmetod har biverkningar upplevs av vissa användare . Var noga med att tala med din läkare för mer fullständig information om möjliga biverkningar och om din personliga hälsa frågor och problem. Kom ihåg : Ingen metod av hormonella preventivmedel skyddar dig mot sexuellt överförbara sjukdomar. Fråga din läkare om du har frågor om sexuellt överförbara sjukdomar .


 • Previous:nothing Next:tonårsgraviditeter information

  Relaterade artiklar


 • Andelen kvinnor som är infertila
 • hur man identifierar din egen förspel knappar
 • fördelar och nackdelar med preventivmedel
 • hur man använder Leas sköld för födelsekontroll
 • hur man skall bedöma svårighetsgraden av vaginala infektioner
 • hur man använder möbler i träldom
 • hur man ger en bra fotmassage
 • steg för att bli en äggdonator
 • manlig förbättring droger
 • om testning för klamydia
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com