information om tonårsgraviditeter

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-01-27
Både tonårsföräldrar och barn till tonåriga mödrar löper risk för komplikationer , liksom sociala och känslomässiga problem , enligt Women's Health Channel . De flesta tonåringar är inte utrustade för att hantera de fysiska och psykiska krav på ett barn , varför det är viktigt att utbilda både föräldrar och deras tonåringar om omständigheterna kring tonårsgraviditeter och inte-så-glamourösa livsstilen som kommer med det .

Fakta

Enligt statistik på tonåring graviditeter släpptes av Centers for Disease Control and Prevention : s National Center for Health Statistics ( . NCHS ) ökade nationella tonåring födelsetalen med 3 procent mellan 2005 och 2006 . Detta är det första året tonårsgraviditeter har stigit i 14 år . Centret konstaterar att denna ökning skulle troligtvis beror på tonåringar att inte använda preventivmedel på rätt sätt . Den takt i vilken tonåren har sex är relativt oförändrad.

riskfaktorer för Baby

Enligt Women's Health Channel , barn till tonårsföräldrar är benägna att ha låg födelsevikt . Tonårsmödrar är mindre benägna att avstå från droger, alkohol och rökning än sina äldre motsvarigheter . Mödrar yngre än 18 inte söker mödravård så ofta som äldre mödrar gör , som enligt American Medical Association ( AMA ) , gör dem spädbarn fyra gånger större risk att dö före sin första födelsedag än barn till mödrar som söker mödravård .

riskfaktorer för Moder

Åttio procent av alla gravida tonåringar går på socialbidrag någon gång under sitt liv och två tredjedelar kommer att misslyckas att ta examen från high school , enligt Women's Health Channel .

förebyggande

Det bästa sättet att förebygga tonårsgraviditeter är att utbilda tonåringar --- både manliga och kvinnliga --- om preventivmedel tillgängliga . Enligt Center for Disease Control (CDC ) , är inte medvetna om sina preventivmedel alternativ, bland annat hur du skaffar preventivmedel de flesta tonåringar , korrekt använda preventivmedel och välja preventivmedel . Faktum är att 69 procent av skoldistrikt i Amerika lära sexualupplysning, enligt CDC .

preventivmetoder

Det finns många preventivmetoder som är billiga och effektiva . Kondom är det enklaste och förmodligen billigaste formen av skydd . P-piller är oerhört effektivt , även om de flesta stater kräver en förälders tillstånd innan ett apotek eller behandlande läkare kan ge en förlossning pack piller till en minderårig . Andra preventivmedel , till exempel ett p-plåster kan spiral ( spiral ) eller injektion även förhindra graviditet , men en husläkare kommer att avgöra huruvida dessa metoder bör användas för tonårsflickor . Avhållsamhet är det enda preventivmedel som är 100 procent effektiva för att förhindra tonårsgraviditeter.

Previous:nothing Next:HPV & strupcancer

Relaterade artiklar


 • vad könssjukdomar kan botas
 • hälsoriskerna med p-piller
 • hur man hanterar erektil dysfunktion
 • hur man använder temperaturen för födelsekontroll
 • tecken på genitala vårtor
 • Vad är Viagra gjorda av?
 • Hur man vet om du är gravid på p-piller
 • om VigRX
 • hur man väljer preventivmedel
 • hur man kan öka sperma produktionen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com