långsiktiga preventivmetoder

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-01-19
Många sexuellt aktiva kvinnor förlita sig på en typ av preventivmedel eller en annan för att förhindra graviditet . Även om inte varje metod kommer att vara idealisk för varje kvinna , det finns många alternativ . När du väljer en preventivmetod , ta hänsyn till din livsstil , självdisciplin och tillgången till att preventivmedel innan han gick på ett alternativ

Syfte

Långfristiga födelsekontroll metoder finns för personer som är sexuellt aktiva , men inte planerar att bli gravid för de närmaste åren . Istället för att använda en engångsavgift preventivmetod , till exempel Plan B piller eller en kondom , långsiktiga preventivmedel alternativ se till att chansen att bli gravid är begränsad varje gång en kvinna har sex .

Födelse Contol Patch

p-plåster , som kallas Ortho EVRA är ett hudfärgade plåster bärs på kvinnans arm , mage eller rygg . Plåstret avger hormonerna östrogen och gestagen dagligen i 3 veckor . Efter 3 veckor , tar bort en kvinna plåstret och hennes period inträffar . En annan lapp placeras på huden 7 dagar efter den första plåstret har tagits bort . En fördel plåstret har över andra preventivmetoder , t. ex. p-piller , är att det bara behöver appliceras en gång i månaden , vilket avsevärt minskar risken att en kvinna kommer att glömma att tillämpa den .

Preventivmedel Ring

preventivmedel ringen , som kallas NuvaRing är en flexibel skiva i en kvinnas slida . Hellre än att fungera som en fysisk barriär för spermierna , släpper NuvaRing samma hormoner som plåster , utan bara släpper dem genom slidan istället för genom huden . NuvaRing är också liknande plåstret på att den måste bytas var 3 veckor . Kvinnor som vill eliminera sina månatliga perioder kan sätta in en ny ring direkt efter att ta bort gamla .

spiral

Spiralen , också känd som en spiral , är som NuvaRing , förutom att det måste införas genom en läkare . Istället för att släppa östrogen eller progesteron , släpper en spiral levonorgestrel som förhindrar spermier från att med framgång implantering i ägget . En kopparspiral är idealisk för en långsiktig förhindra graviditet , eftersom det bara behöver bytas en gång vart 5 år .

piller

P-piller är kanske den mest populära formen av långsiktiga preventivmedel . Det är oftast anses mer betungande än andra preventivmetoder , eftersom det måste tas en gång om dagen , ofta på samma tidpunkt varje dag. Biverkningar är oftast minimal , jämfört med andra preventivmetoder , och de många kombinationer av hormoner att de flesta kvinnor kan hitta en p-piller som fungerar med hennes kroppens kemi och hennes livsstil .

Previous:nothing Next:farorna på morgonen efter-piller

Relaterade artiklar


 • hur man diagnostisera genitala vårtor
 • hur man får gravid med oregelbunden mens
 • som p-piller är bäst
 • Vad är en normal mängd libido ?
 • om köns löss
 • hur man undviker graviditet
 • hur man handskas med orto effekter EVRA biverkningar
 • rytm metod för födelsekontroll
 • hur man ska behandla en infektion som orsakas av en tampong
 • hur man hanterar IUD biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com