långvarig användning av p-piller

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-01-11
Enligt Centers for Disease Control , har p-piller har använts av amerikanska kvinnor i mer än 40 år . Många kvinnor väljer att använda p-piller som en källa till långsiktig preventivmedel på grund av dess effektivitet och trygghet. Däremot kan långvarig användning av preventivmedel inte vara riskfria för alla kvinnor , beroende på de befintliga hälsofrågor och andra faktorer <. h2 > Betydelse Enligt Centers for Disease Control , är p-piller den populäraste formen av preventivmedel och användes av 11 . 6 miljoner kvinnor år 2002 . Vissa kvinnor väljer att fortsätta att ta p-piller tills klimakteriet för att minska risken för oönskad graviditet. Långvarig användning av p-piller kan ha både positiva och negativa effekter på hälsan.

Funktion

P-piller är receptbelagda läkemedel som tas vid samma tidpunkt varje dag och kommer i förpackningar om 21 eller fler piller . P-piller används som preventivmedel och använder hormoner för att förhindra ägglossning. P-piller kan också användas för att undertrycka varje månad perioder och att kontrollera symtom på PMS och klimakteriet .

Typer

P-piller kan vara en kombination eller progestin enbart , eller " mini-piller . " Kombinerade p-piller innehåller både östrogen och gestagen och kan monofasiska eller trifasisk . Mini-piller rekommenderas för användning hos ammande kvinnor eller kvinnor som riskerar blodproppar , men är mindre effektiva än kombinationen piller . Enligt Food and Drug Administration , finns vissa typer av p-piller marknadsförs för långvarig användning och finns i förpackningar om tre månaders till ett års värde av piller . Dessa piller är utformade för att minimera eller helt eliminera menstruationer .

Tidsplan

P-piller kan användas för ett par månader eller upp till många år i de flesta kvinnor . Enligt Mayo Clinic , är användningen av p-piller anses vara långsiktigt om det tas i mer än tre månader för traditionella kombinerade p-piller eller mer än ett år för de nyare sorter av piller . Det finns ingen gräns för det antal år en kvinna kan använda p-piller så länge hon inte har motstridiga medicinska tillstånd eller riskfaktorer .

Missuppfattningar

Enligt Mayo Clinic , använder p-piller under en längre tid minskar inte en kvinnas förmåga att bli gravid när hon slutar ta p-piller . Den preventiva effekten av p-piller slut när en kvinna slutar att ta dem , och ägglossningen kan ske inom två veckor slutar använda p-piller .

Överväganden

Kvinnor på långvarig användning av p-piller som använda en typ som minskar eller eliminerar perioder kanske inte inser om de är gravida , eftersom de inte skulle ha missat en period . Enligt Mayo Clinic , är långvarig användning av p-piller hos kvinnor över 35 år rekommenderas inte på grund av ökad risk för hjärtsjukdom och stroke .

Varning

Enligt Mayo Clinic , bör kvinnor som röker inte fortsätta att använda de p-piller förbi 35 års ålder. Kvinnor som utvecklar högt blodtryck bör sluta använda p-piller på grund av en ökad risk för stroke . Östrogen i kombination kontroll p-piller kan främja bröstcancer hos kvinnor som redan har fått diagnosen bröstcancer .

Previous:nothing Next:vikten av familjeplanering

Relaterade artiklar


 • hur man förebygger att bli gravid
 • vad är artificiell familjeplanering ?
 • hur man ger en bra fotmassage
 • hur man ska behandla sekundär infertilitet
 • hur man identifierar en potentiell datum våldtäktsman
 • vad är Extagen ?
 • Hur hindrar spiralen graviditeten ?
 • hur man hittar en hotline våldtäkt kris
 • mat som ökar din spermier
 • metoder för födelsekontroll
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com