naturliga preventivmetoder

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-18
Flera metoder finns för par som vill öva naturliga preventivmetoder . Eftersom dessa metoder inte erbjuder skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar bör de endast tillämpas i samband med monogama relationer

Fördelar

Naturliga preventivmetoder har liten eller ingen kostnad . De gör det också kvinnor att undvika de biverkningar som förknippas med hormonella metoder för födelsekontroll-såsom illamående, viktökning och minskad libido-och är till hjälp för att ge kvinnor en större förståelse för deras reproduktiva system .

Rhythm Method

Rytmen är den mest kända metod för naturlig födelsekontroll och är också det minst effektiva . Rytmen metod rekommenderar par att avstå från oskyddat samlag på eller runt dag 14 i kvinnans cykel ( med dag 1 är den dag menstruationen börjar ) , eftersom detta är när ägglossningen traditionellt anses inträffa . Däremot kan den dag då ovulation variera mycket från kvinna till kvinna , eller ens för samma kvinna från månad till månad .

Standard Dagar Metod

Standarden dagar Metoden bygger på tanken att det finns vissa dagar i varje kvinnas cykel när befruktning är osannolik . Dessa dagar är de första 8 dagar i varje cykel och dagar 20 till 32. De standarder dagar Metoden rekommenderas endast för kvinnor med regelbundna cykler på mellan 26 och 32 dagar .

Cervikal vätska eller ägglossning , metod

livmoderhalscancer vätska Metoden innebär att observera förändringar i mängden och kvaliteten på vätska som produceras av livmoderhalsen . Under fertila fasen , fortskrider livmoderhalscancer vätska från mjölkaktig och klibbigt att hala och stretchiga .

Symptothermal Metod

symptothermal metoden kräver övervakning av förändringar i basala kroppstemperaturen. Under ägglossningen släpper ägget progesteron , som orsakar en stegring i temperatur . Eftersom denna förändring i temperatur visar att ägglossningen redan har skett , kan symptothermal metoden inte användas för att förutsäga ägglossning och är bäst används för att stödja de bevis som erhållits genom andra metoder .

Previous:nothing Next:fördelar och nackdelar med p-plåster

Relaterade artiklar


 • Hur spiraler arbete ?
 • riktigheten av graviditetstester
 • hur man spelar naken volleyboll
 • vad är framgång för provrörsbefruktning ?
 • Hur effektiv är p-piller ?
 • om preventivmetoder
 • hur man gör afrodisiakum desserter
 • Vad är Viagra gjorda av?
 • Vad orsakar tidig utlösning ?
 • Hur får man en penis implantat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com