preventivmedel alternativ för äldre kvinnor

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-01-26
Preventivmedel är ett mycket personligt val för kvinnor . När kvinnor når 30-årsåldern och 40-talen , hormonella förändringar , och kvinnors kroppar att börja förändras som följd. Ibland upplever kvinnor minskad sexlust och humörsvängningar. För kvinnor förbi 30 års ålder , är de inte lika bördig ( på grund av minskad äggproduktion ) , men de finns fortfarande risk att bli gravid .

Innan äldre kvinnor väljer en preventivmetod , måste de diskutera det bästa alternativet med sin läkare . Vissa kvinnor har redan existerande villkor som högt blodtryck , och p-piller kan vara olämplig för dem ( p-piller kan ibland höja blodtrycket eller orsaka blodproppar ) . Det finns andra alternativ förutom p-piller som fungerar som effektiva preventivmedel och minska risken för graviditet

preventivmedel. Piller

P-piller är en av de mest populära metoderna för födelsekontroll . Kvinnor behöver tala med sin läkare för att avgöra den bästa typen av p-piller och kan behöva ta en låg dos piller ( om de lider av redan existerande medicinska tillstånd eller symptom perimenopausal ) .

p-plåster

En annan populär form av preventivmedel är p-plåster . Dessa tunna fläckar bärs på huden release små doser av hormoner ( östrogen och progesteron ) i kvinnans blodomlopp .

spiraler ( IUP)

För kvinnor som inte kan ta p-piller eller inte kan använda en patch , en spiral kan vara ett annat alternativ. Spiral matas in av en läkare in i livmodern och fungera som en störande barriär för spermierna ( som förhindrar graviditet ) .

Preventivmedel Injektioner

hormon skott administreras av läkare . Dessa bilder ges på månads-eller varannan månad . Hormoner frisätts i blodomloppet och agera på samma sätt som p-piller .

kondomer eller kondomer

För kvinnor som har problem med hormoner och kan inte ta preventivmedel , kondomer eller kondomer kan vara deras bästa alternativet . Kondomer förs in i slidan och fungerar som en skyddande barriär för spermierna . Kondomer minskar också risken för sexuellt överförbara sjukdomar .

Rhythm Method

Ett annat alternativ för äldre kvinnor är den rytm -metoden , som innebär spår ägglossningen i en kalender . Det finns dagar i en kvinnas cykel när hon är mer fertila än andra dagar i hennes cykel ( som avgörs av förändringar i flytningar ) . Som ett resultat av kvinnor att avstå från samlag på sina mest fertila dagar .

varningar

Preventivmedel och patchar hormon och injektioner måste administreras av en läkare . Kondomer och kondomer kan köpas över disk och är inte så dyrt som receptbelagda preventivmetoder .

Previous:nothing Next:genital herpes symtom hos män

Relaterade artiklar


 • om födelsekontroll plåster
 • Hur du tar kontroll över din fertilitet
 • hur man hittar en spermadonator
 • HPV symtom och behandling
 • hur man ska fastställa ett preventivmedel
 • preventivmetoder och STD skydd
 • hur man kan öka kvinnors sexlust
 • var du vill placera plåstret preventivmedel
 • gemensamma preventivmetoder
 • om afrodisiaka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com