preventivmedel alternativ & reaktioner

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-01-21
Välja en preventivmetod alternativet är ett viktigt beslut , och att veta om möjliga biverkningar är ett sätt att undvika obehag och eventuellt allvarliga komplikationer. Det finns flera olika typer av preventivmedel , inklusive orala behandlingar , spiraler , enheter barriären och medicinska behandlingar. Alla dessa alternativ har en viss risk , liksom vissa för-och nackdelar

. Historia

Kvinnor har varit att använda olika metoder för födelsekontroll sedan tidernas begynnelse. Många kvinnor har dött i barnsäng eller från komplikationer . Forntida kvinnor drack Pennyroyal Tea , silverax och en mängd olika tinkturer att förhindra graviditet. Vissa utnyttjade hemlagad spermiedödande medel eller införas havet svampar som en gammal version av barriärmetod . Inte alla av de gamla versionerna av preventivmedel var effektiva . Några var till och med farligt . Den första kondomer och pessar utvecklades år 1838 från vulkaniserat gummi. Men de konservativa och kontroversiella Comstock Act från 1873 förhindrade någon form av preventivmedel information eller enheter från cirkulerar i hela USA . Det tog nästan 100 år innan en domare avslutade Comstock lagen ger kvinnor möjlighet att utnyttja preventivmedel igen .

Perorala antikonceptionsmedel

En av de vanligaste preventivmetoder är " p-piller , " p-piller som innehåller antingen en kombination av östrogen och gestagen , eller bara gulkroppshormon . Det fungerar genom att förhindra ägglossning . Detta innebär att inga ägg frigörs från livmodern och kan därför inte gödslas . Dessa piller tenderar också att förtjocka slemmet i livmoderhalsen , som fungerar som en barriär som förhindrar spermier från att komma in i livmodern . P-piller är i allmänhet effektiva när det tas dagligen enligt anvisningarna. Det finns många fördelar med p-piller , inklusive dess tendens att minska akne , lättare perioder och minskad premenstruella syndrom . Biverkningar är möjligt stroke , illamående och kräkningar , viktökning och minskad sexuell lust .

Implantat och spiraler

kvinnor som behöver långvarigt skydd mot graviditet , men vill inte ta en daglig tablett , kan använda ett implantat eller Spiral. Ett implantat är ett tunt , plast implantat av en läkare i överarmen . I likhet med p-piller innehåller implantatet hormonet gestagen som förhindrar graviditet genom att förhindra ägglossning . Implantatet är effektivt i tre år . Fördelarna med implantat ingår inte behöva ta en daglig tablett , att kunna amma , långsiktig preventivmedel och enkel borttagning om patienten önskar bli gravid . Biverkningar inkluderar småblödningar mellan menstruationerna , tyngre perioder , smärta i insättningsstället , ömma bröst , akne , viktökning , cystor på äggstockarna, håravfall och depression .

spiral är spiraler sätts in i livmodern av läkare . Dessa små , T-formade produkter skyddar mot graviditet genom att avbryta det sätt att spermier rör sig inom den kvinnliga kroppen , vilket hindrar ägg och spermier från att kombinera och gödsling . Det finns två typer av spiral , den som görs med plast skyddar mot graviditet i fem år och den andra som innehåller koppar kan bäras för så många som 12 år . Spiral är bra som ett preventivmedel för kvinnor som ammar , vill inte ta en daglig tablett eller har tunga perioder . Spiraler kan minska perioder med så mycket som 90 procent . Även spiral anses vara säkra , det finns några allvarliga komplikationer som kan uppstå . En av de största bekymmer är infektion, som uppträder i allmänhet inom de första tre månaderna efter insättningen. Om en infektion uppstår kan det lätt sprida sig till livmodern och påverkar sannolikheten för en kvinna att bli gravid i framtiden .

Patch , svamp och Ring

Plåstret , en tunn , beige applikation som kan placeras nästan någonstans på kroppen , innehåller hormoner och släpps kontinuerligt genom huden . Plåstret förhindrar även ägglossning genom att släppa gulkroppshormon . Plåstret får bytas ut var tredje vecka . Ringen är en liten flexibel plastring som innehåller hormoner . Ringen sätts in i slidan var tredje vecka . Både plåstret och ringen innehåller gulkroppshormon som frisätts långsamt in i systemet förhindrar ägglossning samt förtjockning livmoderhalsen . Båda är effektiva i tre veckor. Plåstret och ring är båda förknippade med minimal biverkningar . Men vissa kvinnor noterat viktökning , huvudvärk , obehag , illamående och irritation i samband med ringen . Plåstret administrerar hormoner lokalt . Några av biverkningarna av plåstret inkluderar hudirritation , svårighet att bära kontaktlinser , blodpropp , irritabilitet och viktökning .

Svampen är en liten svamp som köps över disk som innehåller spermiedödande medel som förhindrar befruktning . Det skall införas djupt i slidan före kön och dess kupol form täcker livmoderhalsen och blockerar spermier tränger in i livmodern . Svampen används varje gång en kvinna har sex , som för vissa är en nackdel . Eftersom svampen inte använder hormoner finns det mycket liten risk för biverkningar. Men kvinnor som använder svampen ofta får uppleva mer jäst infektioner än normalt .

Behavioral Preventivmedel

Avhållsamhet är det enda sättet att helt skydda mot graviditet . Men det finns några livsstilsförändringar som kan minska chanserna att bli gravid , inklusive förlängd amning . Amning ökar många av de hormoner som förhindrar ägglossning . Kvinnor som ammar sina barn uteslutande kan fördröja uppkomsten av deras första förlossningen , som ger dem frihet att njuta av sexuell aktivitet utan risk för graviditet . Däremot kan kvinnor som ammar uppleva minskad sexuell lust .

Återkallelse , även känd som " pull -out " -metoden , beror på mannen att dra tillbaka sin penis före utlösning . Denna metod är mycket effektiv om mannen har tillräckligt kontroll . Det finns inga biverkningar av tillbakadragande, det finns en stor risk att mannen inte kommer att ha kontroll som krävs för att dra ut innan frigivning av alla kroppsvätskor som kan innehålla spermier . Dessutom kan det vara möjligt att sperma utsöndras in i slidan före utlösning .

Previous:nothing Next:Fördelarna med p-plåster

Relaterade artiklar


 • manlig förbättring droger
 • hur man gör smaksatt massageolja
 • hur man väljer rätt storlek kondom
 • hur man hittar en kvinnas G-punkten
 • hur man använder ett preventivmedel svamp
 • hur man får en spiral
 • vad är utdrag yohimbe ?
 • Hur utvecklas en cysta på äggstockarna ?
 • hur man ökar libido med viktminskning
 • Hur man använder en preventivmetod spole
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com