steg för att bli en äggdonator

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-01-15
Kvinnor som inte kan få egna barn söka surrogat äggdonatorer som tar fertilitet droger för att producera flera ägg . Dessa skördas och kan användas i in vitro- fertilisering där givaren ägg befruktas av adoptivmor manliga partner och det befruktade ägget överförs till adoptivmor . Äggdonatorer är inte samma sak som surrogatmödrar . De ger sina ägg men inte bär barn .
Kvinnor får betalt för att vara äggdonatorer och dem som framgångsrikt har fött friska barn är mest efterfrågade . Donera ägg har hälsorisker

Identification

Om du är intresserad av att bli en äggdonator , Du måste vara under 35 år och vid utmärkt hälsa . Du kommer att genomgå en omfattande screening . Du kommer att genomgå en fysisk undersökning och även psykologiska bedömningen att avgöra varför du är intresserad av att bli äggdonator . Som lagar har ändrats , är det mycket svårt för en äggdonator göra anspråk på några barn som är födda som ett resultat av hennes ägg donationer .

Betydelse

Ungefär en miljon barn i världen har uppstått som ett resultat av att använda fertilitet teknik och donerade ägg . Några 5. 043 barn föddes ur ägg från donatorer under 2005 . Omkring 52 procent av kvinnor som använde ägg doneras från andra kvinnor hade en lyckad graviditet och förlossning. Detta ger infertila par eller homosexuella par ett hållbart alternativ att få barn att de inte kan få på egen hand .

Funktioner

När du klarar screening , kan du betalt $ 5. 000 eller mer beroende på adoptivföräldrarna avtal med byrå du arbetar med . Du kommer att få en av flera typer av fertilitetspreparat att förmå kroppen att producera flera ägg . Fertilitet droger som gonadotropinfrisättande hormoner agonist ( GRnh ) , GnRH atoagonist , humant menopaus gonadotropin ( hMG ) , follikelstimulerande hormon (FSH ) , luteiniserande hormon (LH ) och humant koriongonadotropin (hCG ) är alla möjliga alternativ . Symtom som illamående och yrsel eller huvudvärk är vanliga klagomål från kvinnor som tar fertilitet droger . Senare kommer äggen som skördas en poliklinisk procedur som kan orsaka en del obehag för kvinnan som är en äggdonator .

Överväganden

Om du har fött egna barn eller varit en surrogatmamma för andra , är du antagligen till lägre risk för komplikationer samtidigt som en äggdonator . Men varje gång en kvinna gör någonting för att ändra den normala processen för ägglossning som producerar endast ett ägg , kan hon stöta hälsoproblem . Den allvarligaste hälsorisken är döden . Det är sällsynt , är det möjligt att dö av fertilitet läkemedel som ges till äggdonatorer att producera extra ägg . Centers for Disease Control ( CDC ) att äggdonatorer kan uppleva ovariellt hyperstimuleringssyndrom (OHSS ) , som är en smärtsam inflammation i äggstockarna . Andra risker är cancer i fortplantningsorganen och njursvikt .

Missuppfattningar

Den största missuppfattningen är att unga kvinnor kommer att använda det här alternativet för att vara en äggdonator som ett slags " lätt inkomst " ström.
Detta är inte en exakt förklaring : Med fertilitet droger och genomgår en omfattande screening process kräver tid , mycket energi och innebär betydande hälsorisker . Betalas i en räckvidd på ca $ 5. 000 till $ 8. 000 till göra det , är inte en tillräckligt stor summa pengar för att riskera en medicinsk åtgärd som kan leda till cancer eller död . De flesta kvinna som är äggdonatorer säger att de går igenom processen för att hjälpa infertila par att förverkliga sin dröm om föräldraskap .

Previous:nothing Next:orsakerna till manlig impotens

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla dyspareuni
 • biverkningar av preventivmedel yaz
 • Vad gör Extagen till din kropp ?
 • Hur ägglossning arbete?
 • hur man gör afrodisiakum livsmedel
 • orto EVRA biverkningar
 • permanent födelsekontroll metoder
 • bästa sättet att bli av genitala vårtor
 • Hur fungerar menstruationscykeln arbete ?
 • orsakerna till ont i testiklarna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com