Hur fungerar minipiller ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-02-23

Oral Preventivmedel Hormoner

minipiller är en typ av p-piller som liknar födelse-piller . Födelse-piller innehåller östrogen och gulkroppshormon, som är kvinnliga hormoner , vilket gör det en kombinerad födelse-piller . Östrogen tros vara den skyldige i obehagliga biverkningar upplevs av en del kvinnor som tar sig födelse- piller , såsom illamående , huvudvärk och yrsel . Mini piller innehåller bara gulkroppshormon , så biverkningarna tros vara orsakad av östrogen är inte lika troligt att upplevas .

graviditetsförebyggande

minipiller förhindrar graviditet på tre sätt . Först mini piller orsaka slem i närheten öppnandet av en kvinnas livmoderhalsen blir tjockare . Detta gör det svårare för spermier att tränga in i slem för att nå ett ägg till implantat . När en kvinna tar minipiller , bidrar den också blockera hennes kropp från att ge ut ägg . Detta tricks hennes kropp att tro att hon är redan gravid . Slutligen , i det fall att ett ägg frigörs , kan minipiller även ändra livmoderslemhinnan att göra det svårare att bli implanteras med ett befruktat ägg.

Effektivitet

Enligt Centers for Disease Control and Prevention , mini piller till 92 till 99 procent effektivt i att förhindra graviditet om de tas på rätt sätt . Den totala effektiviteten är densamma för kombinerade p-piller , men mini- piller användare har en striktare piller-med regimen som kan sänka effektiviteten i piller lättare än kombinerade p-piller om de tas på fel sätt. Mini piller måste tas vid samma tidpunkt varje dag-helst fyra timmar innan den typiska samlag tiden . Saknade det med tre timmar gör minipiller ineffektiva i två dagar , och en annan form av preventivmedel , till exempel kondom, ska användas .

Säkerhet

Trots att ta av minipiller är lite strängare än den kombinerade födelse-piller , är det säkrare för vissa typer av kvinnor . Eftersom mini piller endast innehåller gulkroppshormon och inte östrogen är minipiller säkert att ta under amning . Innehåller östrogen preventivmedel kan minska bröstmjölk produktion . Mini piller är också säkrare för kvinnor över 35 och de som röker , eftersom gulkroppshormon ensam har en lägre förekomst av orsakar blodproppar och högt blodtryck än östrogen preventivmedel .

Previous:nothing Next:Hur fungerar paragard spiralen arbete ?

Relaterade artiklar


 • hur man använder avhållsamhet som en form som preventivmedel
 • öka kvinnors sexlust
 • är det ett sätt att skjuta upp din mens ?
 • hur man bli gravid efter Depo Provera
 • när du ska ta Enzyte
 • Hur många kända könssjukdomar finns det ?
 • hur man använder möbler i träldom
 • hur man använder bondage tejp
 • hur man kan bota erektionsproblem
 • som kondomer är bäst för stimulering ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com