Hur fungerar paragard spiralen arbete ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-02-23

Förebygga Conception

ParaGard Kopparspiral är ett preventivmedel som inte använder hormoner för att förhindra graviditet. I stället används den koppar , hittade en mineral naturligt i människokroppen. Hälso-och sjukvårdspersonal inte är klar över exakt hur ParaGard iud fungerar . Man tror att ParaGard hindrar spermier från att nå och befrukta ett ägg , och hindrar ett befruktat ägg från att fästa vid livmoderslemhinnan . Den ParaGard Spiralen påverkar inte kvinnans menstruationscykel. Hon kommer att fortsätta att menstruera som vanligt . ParaGuard börjar att förhindra graviditet så snart den är isatt. Det är effektivt i upp till 10 år , även om du kanske den tas bort när du vill bli gravid .

Infogande

ParaGard spiral sätts in i livmodern av läkare. Du kommer inte känna enheten inuti livmodern . Det finns två strängar som sträcker sig från ParaGard spiralen ner i slidan . Din läkare kommer att instruera dig att utföra egenkontroller så att du fortfarande kan känna trådarna. Detta innebär att spiralen är fortfarande på rätt plats inne i livmodern .

Living With ParaGard spiral

Din menscykel kan tillfälligt avbrott på de första månaderna efter ParaGard spiralen sätts in. Perioder kan vara längre eller du kan ha mer kramper än vanligt . Dessa biverkningar avtar och din menscykel kommer att återgå till det normala. Om biverkningar inte avtar , meddela din läkare. Du kan fortfarande använda tamponger när du använder ParaGard spiralen , eftersom enheten är inne i livmodern i sig .

Risker

Som med alla medicinska ingrepp , det finns risker. ParaGard iud hindrar inte sexuellt överförbara sjukdomar , så om du inte är i ett monogamt förhållande , bör du fortsätta att använda kondom . Om du har akut inflammation i lilla bäckenet , kan du inte använda ParaGard spiral . Allvarliga komplikationer är perforation av livmodern och utvisning av enheten . Diskutera dessa risker med din läkare om du funderar på ParaGard spiral .

Previous:nothing Next:preventivmedel alternativ för rökare

Relaterade artiklar


 • Hur man använder en kondom
 • hur man kan öka sexlusten genom motion
 • om att älska
 • manlig förbättring patchar
 • Hur effektiv är pillret om det inte tas regelbundet ?
 • hur man hittar bondage redskap
 • Hur ser klamydia ut ?
 • Hur impotens rökning orsakar ?
 • biverkningar av orto EVRA-plåster
 • Vilka tillbehör kan jag få från Enzyte ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com