Hur påverkar östrogen män ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-02-20

Varför män väljer att ta östrogen

Östrogen , som ibland kallas östrogen , är det viktigaste kvinnliga könshormonet. Östrogen finns i vissa p-piller och används också av kvinnor som har passerat klimakteriet att stabilisera sina hormoner . För transwomen , eller män som vill att övergången till kvinnor är östrogen populärt används som hormonersättning . Transwomen som börjar som män rekommenderas av sina läkare att ta östrogen tillskott för att anta mer kvinnliga egenskaper för att underlätta vid övergången från man till kvinna . Östrogen orsakar både interna och externa förändringar i den manliga kroppen och många transwomen välja att inte ha ett könsbyte efter att ha tagit östrogen , eftersom de känner att de kan passera som kvinnor i samhället efter att bara ta östrogen . Med östrogen som en del av hormonersättningsbehandling används också för att underlätta övergången för att förbereda kroppen för ett könsbyte , om så önskas . Läkare kan också ordinera mycket små mängder östrogen för män att minska spridningen av vissa cancerformer och för att öka spermieproduktionen.

Hur Östrogen påverkar män

När en man börjar ta östrogen , kan han inte märka några förändringar direkt . Inom några veckor kommer män märker ökad produktion bröstvävnad , mindre hår på bröstet och armhålorna men mer hårväxt på huvudet , minskat intresse för sex , sång förändringar , viktökning runt höfterna , bröstvårtan utvidgningen, en kroppslukt förändring, och andra effekter förknippade med kvinnlig sexualitet. Fler negativa biverkningar som män kan uppleva från att ta östrogen är typ 2 -diabetes , akne och hudproblem , gonadala ändrar storlek och bröstcancer . Om du har en historia av bröstcancer i din familj , kan du inte ta östrogen . Du bör kontrollera din östrogen använda med din läkare så ofta som möjligt för att fastställa att de effekter du upplever från din östrogen doseringen är rätt för din kropp .

varningar om män som tar östrogen

Mycket små mängder av östrogen kan orsaka mer spermieproduktion hos män . Om du inte vill att övergången från man till kvinna , ska du bara ta den lilla mängd östrogen som har ordinerats för dig . Om du upplever svullnad leder , svullna extremiteter eller kliande utslag efter att ha tagit in rätt dos , kan du vara allergisk mot östrogen . Se din läkare omedelbart och diskutera uppsägning eller minskning av dina dosen östrogen . Östrogen dos bör alltid övervakas av en läkare . Östrogen överdos är farligt och kan leda till döden , så bara ta den mängd din läkare rekommenderar. Med mer östrogen kommer inte att orsaka att kroppen förändras snabbare . Endast med en lång och jämn regim av östrogen kommer du att uppleva kroppsliga förändringar .

Previous:nothing Next:hur planen b piller fungerar

Relaterade artiklar


 • biverkningar av p-plåster
 • hur man anta maskulina drag
 • hur man kan naturligtvis öka vaginal smörjning
 • hur man ska behandla cervicit
 • tecken på att vara infertila
 • manlig förbättring droger
 • allvarliga biverkningar av preventivmedel för tonårstjejer
 • olika typer av preventivmedel
 • hur man använder återkallande metod för födelsekontroll
 • over-the - counter viagra alternativ
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com