Hur piller arbete ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-02-18

Översikt av hur p-piller Arbete

Orala preventivmedel eller p-piller , har hormoner som håller kroppen från ägglossning . De innehåller varken östrogen och gestagen eller bara gulkroppshormon . Ägglossning inträffar när äggstockarna , en del av en kvinnas inre reproduktiva systemet , utgivnings ägg . För att en kvinna att bli gravid måste spermierna komma och framgångsrikt befrukta ägget . Eftersom p-piller hålla ägget kommer ut från äggstockarna och spermier kan inte nå äggstockarna kan ägget aldrig befruktade .

hur varje Pill i Pack fungerar

P-piller fungerar genom att en ökande mängd hormoner i kroppen varje dag . De är konstruerade för en 28-dagars menscykel . Inte varje kvinnas cykel är 28 dagar lång , men detta är typiskt . Många kvinnor kommer att tycka att efter att på p-piller under en längre tid , kommer kroppen att anpassa det cykel för att efterlikna 28- dagars schema av p-piller . En förpackning med p-piller innehåller fyra olika styrkor av hormon doser . Sju piller har inga hormoner och är tagna medan kvinnan är menstruation. De övriga 21 p-piller innehåller hormonnivåer som ökar var sju dagar . Förutom att blockera ägglossning , p-piller arbete att göra det svårt för spermierna att ta sig till livmodern . Även p-piller gör det svårare för ägget att spärren på att livmodern eftersom det normalt sett skulle behöva göra för att växa .

Vanliga orsaker Perorala antikonceptionsmedel kan misslyckas

Även om syv piller inte innehåller några aktiva substanser, de tjänar fortfarande en viktig funktion. De är påminnelsen piller som håller en kvinna för vana att ta läkemedlet vid samma tidpunkt varje dag. Glömmer att ta p-piller är en vanlig orsak till att bli gravid när du använder denna form av preventivmedel . Andra läkemedel, t. ex. antibiotika , också påverkar hur bra p-piller fungerar . I detta fall tar kvinnan fortfarande antibiotika med p-piller , men doktorn kommer att råda henne att använda en back -up metoden förrän hela kursen av antibiotika är klar .

Success Rate av p-piller

När vidtagits enligt föreskrifterna , kommer att p-piller fungera framgångsrikt 99 procent av tiden . Men de är faktiska felmarginalen är cirka 3 till 7 procent , ofta på grund kvinnor glömmer att ta ett piller eller några andra användare fel . För dem som anser att livet börjar vid befruktningen , kan p-piller inte vara deras första val för att förhindra en oönskad graviditet. Detta beror i målet att ägglossningen inträffar och spermien når och befruktar ägget , håller pillret att företaget inte kan överleva genom att hålla den från låsning till insidan av livmodern .

Previous:nothing Next:växtbaserade metoder för att öka kvinnors sexlust

Relaterade artiklar


 • Hur man sköter om bröstvårtan piercing
 • om preventivmetoder
 • vad är en dmd examen ?
 • Kostnaden för preventivmetoder
 • hur reparera indragna bröstvårtor
 • Hur kondomer arbete ?
 • gemensamma preventivmetoder
 • livsmedel som ökar spermier
 • Hur planen b piller arbete ?
 • symptom på candida
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com