Hur preventivmedel piller arbete ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-02-22

Historia

Trots att p-piller , eller piller preventivmedel , har marknadsförts sedan 1960-talet , kan deras ursprung spåras till experiment på kaniner på 1930-talet . Dessa experiment visade att progesteron stannade äggproduktion , eller ägglossningen hos kanin . Av 1940-talet hade forskarna syntetiseras både östrogen och progesteron , som båda skulle krävas av tillverkarna av p-piller .

mekanismen

P-piller innehåller hormoner , vanligen östrogen och progesteron. Dessa hormoner hindrar kroppen från att släppa ett ägg . Progesteron förändrar också livmoderslemhinnan för att förebygga, i den osannolika händelse av gödsling , ägget från implantera . Det är också tjocknar livmoderhalsen , vilket gör livmoderhalsen svårare för spermier att navigera .

Det exakta förhållandet mellan östrogen till progesteron varierar under loppet av en 28-dagarsperiod. Ofta p-piller olika färger , vilket tyder på dessa skillnader i proportioner. Faktum är att för en vecka i månaden , pillren innehåller inga hormoner, och i själva verket placebo . Borttagning av hormoner för denna vecka gör att kroppen naturligt utvisa den tjocknat livmoderslemhinnan som en menstruation .

vanliga myter

En av de farligaste myterna om p-piller är att de förhindrar sexuellt överförbara sjukdomar. De inte. Sexuellt överförbara sjukdomar är helt opåverkad av p-piller .

Många kvinnor tror att p-piller orsakar viktökning . Inte alla p-piller bidrar till viktökning , och samma andel av kvinnorna rapporterar viktnedgång som rapporten viktökning . Kvinnor oroar viktökning bör tala med sin läkare om sina farhågor .

Ett stort antal kvinnor tror att människor ibland måste ta en paus från att använda p-piller . Fler och fler kvinnor är inte att ta pauser från p-piller . I själva verket visar forskningen att ta en paus från p-piller är inte nödvändigt. Läkare ordinera ofta p-piller till friska , icke-osande kvinnor över 40. Den tid en kvinna använder p-piller bör diskuteras med en läkare .

Previous:nothing Next:symptom på att vara gravid under preventivmedel

Relaterade artiklar


 • hur man öva uthkanta position
 • hur man kan leva lyckligt som en celibat av eget val
 • Hur man använder en desensibilisering smörjmedel
 • som kondomer är bäst för stimulering ?
 • om naturlig familjeplanering diagram
 • hur man förebygger hiv som senior
 • hur man öva gramya position
 • hur man bli gravid efter Depo Provera
 • genomsnitt spermier
 • hur man kan jämföra levitra
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com