Vad är kondomer gjorda av ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-02-21
Den här artikeln beskrivs funktionen , historia och olika typer av kondomer

Funktion

Den kvinnliga kondomen bärs av receptiva partner under samlag . Det består av en mjuk, flexibel slang som är tätat i ena änden . Det är en barriärmetod för födelsekontroll, och är mycket effektivt för att förebygga spridningen av sexuellt överförbara sjukdomar . Det är den enda anordning för att förhindra spridning av sexuellt överförbara sjukdomar som kan enbart styrs av en kvinna under samlag .

Historia

Den kvinnliga kondomen , först marknadsförs som Femidom , uppfanns av en dansk läkare som heter Lasse Hessel . Det har varit tillgänglig för försäljning i Europa sedan 1991 , och i USA sedan 1993 . Sedan 1996 är den enda tillverkare och distributör av kvinnliga kondomer i USA Female Health Company . Det indiska företaget Medtech Inc. , marknadsför också en kvinnlig kondom , men från april 202C de har inte fått FDA-godkännande att marknadsföra sina varumärken i USA

Typer

Det finns flera typer av kondomer . Den första kvinnliga kondomer var gjorda av polyuretan . En nyare modell, FC2 , är gjord av syntetiskt nitril , som vanligtvis används för att tillverka medicinsk kvalitet skyddshandskar . Den ietrile är billigare att producera . Den Female Health Företaget säljer sina kondomer i 80 länder , under varumärkena Reality , Femidom , Dominique , Femy , Myfemy , Protectiv och Care .

Funktioner

Både polyuretan och syntetiska nitril är allergivänliga och kan användas säkert med både vattenbaserade och oljebaserade glidmedel-oljebaserade smörjmedel skada latex kondomer . Varje typ av kvinnliga kondomen kan användas för att förhindra befruktning vid samlag , samt att minska på risken för spridning av sexuellt överförbara sjukdomar .

Fördelar

För vissa användare , kondomer är att föredra framför traditionella manliga kondomer eftersom de kan införas och kontrolleras på den kvinnliga partnern så önskar , gör de inte minskar känsla under samlag , och deras användning kräver inte att de manliga partners penis upprätt .

Previous:nothing Next:Hur lång tid tar det för p-piller till jobbet?

Relaterade artiklar


 • hur ska mindre perversa
 • STD symtom
 • hur man kan öka spermieproduktionen
 • vanliga myter om könssjukdomar
 • hur du väljer en kondom eller latex barriär
 • hur man använder gags i träldom spela
 • om tantra Yoni massage
 • hur man talar till tonåringar om preventivmedel
 • hur man kan öka fertiliteten
 • hur man undviker bröstvårtan ympkvistar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com