allvarliga biverkningar av preventivmedel för tonårstjejer

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-02-02
Tonårsflickor behöver ha valmöjligheter till sitt förfogande, inklusive val att ha samlag eller inte, och att lära sig vilken typ av preventivmedel som fungerar bäst för dem . För vissa tonåringar kan avhållsamhet fungerar , men resten måste vara utbildade och informerade om deras födelse-kontroll alternativ och riskfyllda aspekter med varje

Depo-Provera

Om tonårsflickor ta Depo-Provera , födelse-kontroll skott , deras ben försvagas ju längre de är på preventivmedel , och de kan utveckla osteoporos . Depo-Provera är också farligt eftersom tjejer kan uppleva buksmärta , utslag, och förlust av kroppshår-och dessa symtom inte försvinna förrän de stoppa preventivmedel och det har tid att rensa ur sina system

Patch ( . Ortho- EVRA )

Plåstret avger mer östrogen än andra metoder , vilket kan öka risken för biverkningar såsom blodpropp eller stroke-men sådana händelser är sällsynta . Några flickor kan utveckla en reaktion på plåstret , och bäraren måste se till att plåstret inte lossnar , eller graviditet kan förekomma.

P-piller

P-piller kan ha vissa lindriga biverkningar som i allmänhet klara upp , såsom illamående , humörsvängningar och viktökning . Liksom lapp, det finns biverkningar av blodproppar och stroke . Flickor måste komma ihåg att ta sina p-piller vid samma tidpunkt varje dag , eller p-piller blir verkningslösa och graviditet kan förekomma .

recept barriärmetoder

membranet och locket kan vara rörigt och svårt att infoga och måste aldrig användas om en tjej har en infektion . Flickor ska vara försiktiga om de har allergi mot latex eller spermiedödande medel , och bör alltid se till det inte finns några tårar i membranet eller huv som skulle göra det ineffektivt . Membranet kan orsaka tonårsflickor att utveckla infektioner i urinblåsan.

Spiralen

En spiralen kan orsaka längre och tyngre perioder för vissa flickor , med smärtsamma kramper . I de senare tonåren , i sällsynta fall kan en Tubal graviditet . Om spiralen är en infogad medan en tjej är smittad med en sexuellt överförbar sjukdom , hon är på en högre risk att utveckla ett bäcken infektion .

Previous:nothing Next:vaginal torrhet hos unga kvinnor

Relaterade artiklar


 • hur man använder hormonella preventivmedel
 • hur man väljer bondage videor
 • hur praxis nakenhet i ditt hem
 • hur man använder rytmen metod
 • hur man kan öka spermieproduktionen
 • om fårskinn kondomer
 • om naturlig familjeplanering diagram
 • steg för att bli en äggdonator
 • typer av p-piller
 • Hur du tar pole - danslektioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com