olika typer av p-piller

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-02-18
P-piller är en av de bästa former av preventivmedel hela USA . Det finns två olika piller alternativ , och båda piller har olika fördelar och risker . Det är viktigt att förstå de olika alternativ som finns tillgängliga så att du kan välja p-piller som är rätt för dig

Kombination Pill

Kombinationen piller består av en kombination av syntetiskt östrogen och progesteron . Östrogen och progesteron är båda viktiga hormoner när det gäller att klara en graviditet . Den introducerade syntetiska hormoner orsaka förändringar att inträffa i fortplantningsorganen för att förhindra graviditet .

Fördelar

Fördelarna med kombinationen p-piller till stor del har att göra med det syntetiska östrogen, som undertrycker ägglossningen . Detta innebär att ägget inte blir släppt från äggstockarna. Andra former av p-piller innehåller inte lagt till östrogen .

Risker

ägglossning kan fortfarande förekomma upp till 10 procent av tiden med kombinerade p-piller . Detta är dock risken tas vanligen om hand av de egenskaper som preventivmedel av progesteron . Andra risker kan omfatta blodproppar , hjärt -och leversjukdom , och i vissa fall en ökad risk för bröst och livmoder cancer .

minipiller

minipiller liknar kombinationen p-piller , utom det endast använder syntetisk progesteron . De syntetiska progesteron förtjockar livmoderhalssekretet att göra det svårare för spermierna att ta sig till ägget , och förändrar livmoderslemhinnan så att den inte kan acceptera och inkubera ett ägg .

Fördelar

Fördelarna med minipiller är att du bara håller på att införa en typ av syntetiskt hormon i din kropp . Detta i många fall kan hjälpa dämpa en del av biverkningarna av p-piller .

Risker

De risker för minipiller är att du inte har extra extra fördelar preventivmedel av syntetiskt östrogen . Mini piller också kan leda till samma problem som kombinationen p-piller , inklusive blodproppar, hjärt -och leversjukdom , och ökad risk för cancer .

utökad Cycle Pill

Den nyaste produkten på marknaden är den förlängda cykeln piller . Denna form av förändringar preventivmedel sättet hormoner införs för att begränsa mängden perioder per år från 13 till 4 , eller om en period per säsong . Den utökade cykel piller innehåller alla samma risker som mini piller och kombination piller .

Previous:nothing Next:förhindra genitala vårtor

Relaterade artiklar


 • hur du döljer bröstvårtor utan bh
 • vanliga STD symtom hos män
 • skabb hudutslag
 • HPV & strupcancer
 • Hur effektiv är orto EVRA ?
 • hur du njuta avhållsamhet dating
 • könssjukdomar och symtom
 • Vad gör Extagen till din kropp ?
 • Vilka är de långsiktiga effekterna av aciklovir ?
 • om att välja surrogatmoderskap när graviditet är möjlig
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com