var kan man få östrogen piller ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-02-14
Östrogen steroida föreningar som förekommer naturligt i vissa livsmedel och i människokroppen . Kvinnors kroppar har i allmänhet högre nivåer av östrogen , men det hormon spelar också en roll i manlig sexuell hälsa . En man kan söka östrogentabletter för hälsofrågor eller ur en önskan att bli mer feminin . Här får du lära dig mer om effekterna av östrogen på män och hur en man kan få östrogentabletter

Identification

Östrogen är den främsta kvinnliga könshormonet . Men män har även små mängder östrogen i kroppen också, precis som det manliga könshormonet testosteron är närvarande i kvinnors kroppar . Östrogen styr utvecklingen av brösten och andra sekundära sexuella egenskaper och reglerar menstruationen hos kvinnor . Östrogen är också viktigt att manlig sexuell reproduktion , från att påverka mognaden av spermierna att spela en roll i en mans sexlust .

Betydelse

En man kan ta östrogen piller av olika anledningar . Östrogen används ibland vid behandling av prostatacancer . Det har också experimentellt används för att behandla osteoporos hos män. Forskare vid Johns Hopkins-, bland andra, tror östrogen kan spela en roll för att minska benförlust hos äldre män . Det är dock könsbyte den vanligaste orsaken män söker sig östrogen piller. En man som identifierar som transsexuell eller som har fått diagnosen könsdysfori ( missnöje med den könsroll han föddes in i ) kan söka upp östrogentabletter till stöd i de övergår till att vara en hona.

Effekter

Östrogen mest märkbar effekt på män är främjande av kvinnligt könsorgan. Dessa inkluderar bröstförstoring, en omfördelning av fett till höfter och förlust av ansiktshår . Användning av östrogen sänker också en mans spermieantal och tenderar att ändra en mans kolesterol profil så att den liknar en kvinnas . Eftersom denna förändring vanligtvis innebär en positiv ökning av det "goda " HDL-kolesterol , kan östrogen har en svag positiv effekt på mäns hjärthälsa .

Källor

En mans primärvårdsläkare läkare , en endokrinolog eller specialist på kön omplacering och kön övergår är de viktigaste källorna för östrogen piller för män . Några oreglerade webbplatser erbjuder också östrogentabletter till män försöker få dem utan recept från läkare .

Varning

Köpa på svarta marknaden östrogentabletter rekommenderas inte. Piller fått utan recept från läkare är ofta två eller tre gånger dyrare än den föreskrivna piller , och en konsument kan inte vara säker på kvaliteten på svarta marknaden produkter . Ta piller under överinseende av en läkare rekommenderat eftersom en läkare kan hjälpa till att avgöra den bästa doseringen . En läkare kommer också att övervaka patienten för eventuella biverkningar som överdriven viktökning eller vätskeansamling.

Previous:nothing Next:När börjar preventivmedel bli effektiv ?

Relaterade artiklar


 • hur man hittills under senior år
 • är det ett sätt att skjuta upp din mens ?
 • herpes breakout symtom
 • hur man kan hantera homofobi
 • Hur planen b piller arbete ?
 • negativa biverkningar av preventivmedel
 • hur man öva gramya position
 • hur man kan undvika att få inflammation i lilla bäckenet
 • hur man lär sig om STD kliniker
 • om tonåriga erektionsproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com