Du kan dö av herpes ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-03-25
Herpes är inte partisk för kön . Det påverkar miljoner amerikanska vuxna som har lärt sig att leva med sjukdomen . Även om du inte kan dö av herpesinfektion , det finns andra viktiga faktorer att tänka

HSV- 1 och HSV- 2

Det finns två typer av herpesvirus . Herpes simplex virus typ 1 ( HSV -1) är också känd som munherpes . Herpes simplex virus typ 2 ( HSV-2 ) påverkar könsorganen och /eller dess omgivningar . Båda är nära besläktade att de former av herpes, men de är också mycket olika .

munherpes

Oral herpes kommer i form av munsår och blåsor feber som visas på läpparna eller runt munnen . De är i allmänhet ofarliga och brukar försvinna efter en vecka eller två . Omkring 50 till 80 procent av amerikanerna har munherpes .

Herpes

Om symtomen är lindriga , kan du få genital herpes och inte vet det . Under ett aktivt utbrott genital herpes sprids lätt från oral till genitala eller genital -till-genital kontakt . Det finns ingen uppdelning i immunsystemet som är infekterade med herpes . Även om symptomen är obehagliga , sker återhämtning inom 2 till 4 veckor . Eftersom viruset aldrig lämnar kroppen , framtida utbrott tenderar att inträffa . Ungefär en av fem vuxna amerikaner har genital herpes .

Symtom

öppna sår , klåda , blåsor , svårigheter att urinera, feber, frossa , obehag i smittade området och influensaliknande symtom .

Risk

Herpes är inte en dödlig sjukdom. Men folk med genital herpes är en högre risk att utveckla hiv , det virus som orsakar AIDS , om de utsätts för det . Så även om du inte kan dö av en herpesinfektion , det faktum att du blivit smittad kan leda till döden om du kontrakt i aids .

Behandling

Men det finns inget botemedel mot herpes , mediciner finns tillgängliga för att lindra obehag och påskynda återhämtningen . Med varma bad och smärtstillande hjälpa till att stävja den smärta och feber . Avstå från sexuell aktivitet under ett aktivt utbrott , och använder alltid kondom mellan utbrott för att undvika sjukdomen överförs till andra .

Previous:nothing Next:inte HPV orsaka sterilitet ?

Relaterade artiklar


 • Vad är kondomer ?
 • Kostnaden för preventivmetoder
 • hur man kan jämföra levitra
 • hur man hittar en gay - vänlig kyrka
 • om p-plåster
 • Vad är p-piller gjorda av ?
 • klamydia tecken och symptom
 • hur man hittar sin G-punkten
 • Hur sker HPV -infektion ?
 • hur platsen symptom på hypogonadism
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com