HPV behandling och förebyggande

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-10

Inledning

Enligt Center for Disease Control, cirka 20 miljoner amerikaner är för närvarande smittade med humant papillomvirus eller HPV . När smittad, kan HPV orsaka könsvårtor , och det kan även leda till cancer , särskilt livmoderhalscancer hos kvinnor . Även om infektionen är hög för sjukdomen , finns det fortfarande sätt att förhindra att smittas av viruset . Om du råkar bli infekterade med HPV , finns det också behandlingsalternativ tillgängliga för dig.

Förebyggande

Den bästa formen av behandling för någon sjukdom är att förebygga sjukdomen inträffar i första hand . Eftersom så många människor i USA är smittade med HPV är det viktigt att alltid tänka skydd om du är sexuellt aktiva .

HPV stammar med symtom som inkluderar genitala vårtor är särskilt viktiga att skydda dig mot . När ha sex , bör kondom alltid användas . Detta kommer att omfatta de flesta smittade områden. Däremot skyddar en kondom inte alla områden som är benägna att genitala vårtor .

En annan form av förebyggande är att avstå från samlag under HPV flare ups . Detta skyddar andra från smittats från dig . Oavsett om du upplever just nu en blossa upp , bör du alltid informera din partner att du är smittad med viruset .

Vacination

En annan förebyggande metod mot HPV som utvecklats speciellt för kvinnor är HPV-vaccination . Enligt CDC , skyddar vaccination mot de fyra vanligaste cancerframkallande stammar av HPV . Det rekommenderas för kvinnor mellan 15 och 24 som ska vaccineras för skydd mot viruset .

Behandling

Om du inte kontrakt HPV , finns det några behandlingsalternativ som finns . För de flesta människor , särskilt män , är kroppen så småningom kunna kämpa mot viruset innan det blir för farligt , vanligen inom två år . Det finns inget botemedel mot själva viruset , men det finns behandlingsalternativ för vävnadsförändringar som kan uppstå på grund av viruset . Dessa inkluderar kryoterapi ( frysning av eventuellt onormala cancerceller ) , kotte terapi för att ta bort de onormala celler , eller en slinga elektrokirurgiska excision förfarande ( LEEP ) som innebär att ta bort alla potentiellt onormala celler med elektriska strömmar .

Previous:nothing Next:slem preventivmedel

Relaterade artiklar


 • hur man får dagen- efter-piller
 • hur praxis slaget av tjuren position
 • hur förklarar man sperma till ett barn
 • preventivmedel alternativ efter förlossningen
 • hur man använder gags i träldom spela
 • hur man kan öka sexlusten efter klimakteriet utan hormoner
 • Vad är Kamagra Oral Jelly ?
 • hur man får Plan B preventivmedel
 • biverkningar från att stoppa preventivmedel
 • hur man gör en menstruationscykel komma snabbare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com